Antarktika’ya ikinci sefer kasımda

Düzenleyen:
Antarktika’ya ikinci sefer kasımda

GÜNDEM Haberleri

Bakan Özlü: Gelecekte burada hak iddia edeceklerse biz de orada olmalıyız

Yücel Kayaoğlu ANKARA - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, ilki 24 Şubat-7 Nisan tarihleri arasında yapılan Antarktika seferinin ikincisinin kasım ayında gerçekleştirileceğini açıkladı. Özlü, şu açıklamaları yaptı: 53 ülke var orada. 29’u danışman statüsünde. Onlar karar merciinde. Biz de danışman olma yolunda ilerliyoruz. Bunun üç şartı var. Birincisi anlaşmayı imzalamak. Diğeri üç defa oraya sefer düzenlemiş olmak. İkinci seferi de kasımda yapacağız.   53 ülke oraya gitmiş. İşin bir politik tarafı var. Biz de oradayız, diyoruz. İkinci diğer ülkeler gelecekte burada hak iddia edip bir şey yapacaklarsa biz de burada olalım, diyoruz.

TÜBİTAK'TA KRİPTO OLABİLİR
Bakan Özlü, TÜBİTAK’ta FETÖ ayıklamasına da değindi. Özlü, “Bildiklerimizin tamamını ayıkladık ama takip ettiklerimiz var. Kripto olabilir. Başkan olarak değil ama daha alt seviyelerdeler. Aslında '17-25’ten sonra başladı TÜBİTAK’ta temizlik. ByLock’cular gitti. Bir insan tanınıyor çalıştığı yerde. Birim amirlerinin başkanlığında değerlendirme heyetleri kuruyoruz. Bakıyor. Heyet, 'Bu gruba mensuptur' diyorsa atıyoruz" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...