PKK'lıya 30 gün tutuklama kararı

PKK'lıya 30 gün tutuklama kararı

GÜNDEM Haberleri

Bulgaristan'da Varna şehri bölge mahkemesi, iki gün önce havaalanında gözaltına alınan PKK'lı Tak Halef için 30 günlük tutuklama kararı verdi.

Bulgaristan'da Varna şehri bölge mahkemesi, iki gün önce havaalanında gözaltına alınan PKK'lı Tak Halef için 30 günlük tutuklama kararı verdi. nbsp;Türk ve İsveç vatandaşlığı olan 51 yaşındaki Halef, Türkiye tarafından İnterpol'e bildirilmişti. Terörist eylemlere karşıştığı için aranan Halef için, 1989'da suç işlediği nedeniyle Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 2008'de tutuklanma emri çıkartılmıştı. nbsp;Varna'ya ailesiyle birlikte deniz keyfi yapmak için gelen Halef için, Türk adliyesinin ricası üzerine bir ay süreyle tutuklanma kararı verildi. Avukatı, müvekkilinin 1989'dan bu yana mülteci statüsünün göz önünde bulundurulmasını talep etti. Türkiye'ye iade edildiği takdirde hayatının tehlikede olacağını savunan avukatı, serbest bırakılmasını istedi. nbsp;Yargı kararına itiraz hakkı bulunan Halef'in geçici olarak Varna cezaevinde tutulması kararlaştırıldı. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...