'Gezi' mağduru esnaf, destek bekliyor

- Güncelleme:
'Gezi' mağduru esnaf, destek bekliyor

Ekonomi Haberleri

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz, Ay sonunda kira ve diğer giderlerini ödemesi gereken esnafın destek beklediğini söyledi.

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz, Taksim Gezi Parkı olayları sebebiyle bölgedeki esnafın 20 günü aşkın süredir iş yapamadığını belirterek, ay sonunda kira ve diğer giderlerini ödemesi gereken esnafın destek beklediğini söyledi. Yılmaz, esnafın zararlarının Beyoğlu Kaymakamlığına başvurması halinde, bu masraflarının karşılanacağını ancak bunun yeterli olmadığını anlattı. Bölgedeki onlarca esnafın kendilerine dilekçe ile başvurduğunu kaydeden Yılmaz, şu bilgileri verdi: "Bölgede 5 bine yakın işletme var. Bunların yarıdan fazlası zarar gördü. Terör mağduru olarak bunların zararları karşılanacak. Ancak hemen hepsi 20 gün boyunca dükkanlarını açamadı, iş yapamadı. Bölgedeki kira bedelleri çok yüksek. Kirası 80 bin lira olan yerler var. Maaş, SGK, elektrik, su ödemeleri bekleniyor. Esnafımız 'Ben banka kredisi kullandım, bunu nasıl ödeyeceğim?' diyor. Bankalar, bu bölgede kredi kullanan esnaf için 3 aylık durdurma yapsın. Bölge esnafının elektrik, su, SGK ödemeleri için de kolaylık yapılsın." nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...