Avrupa'dan bir tehdit daha, idam cezası gelirse AB üyeliği rafa kalkar

Düzenleyen:
Avrupa'dan bir tehdit daha, idam cezası gelirse AB üyeliği rafa kalkar

DÜNYA Haberleri

Avrupa Komisyonu Başkanı Juncker “Türkiye’de idam cezası yeniden yürürlüğe girerse Türkiye için AB üyelik hedefi sona erer” dedi

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, idamı yeniden getirmesi durumunda Türkiye’nin AB içerisinde yerinin olmayacağını söyledi. Juncker, 16 Nisan referandumu sonrasında AB’nin Türkiye ile müzakereleri kesmesi yönündeki görüşleri “Bu sembolik siyaset olur” dedi. Türkiye-AB müzakerelerinin zaten defacto olarak donmuş durumda olduğunu kaydeden Juncker, ilişkilerin kesilmesine AB Komisyonunun değil, üye ülkelerin karar verdiğini söyledi. Kendisinin diyalog kanallarının açık olmasından yana olduğunu vurgulayan Juncker “Katılım sürecinin temel ilkeleri nettir ve AB anlaşmalarında belirtilmiştir. Bu ay yapılacak NATO zirvesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bu soruları açıkça sorma fırsatı verecek. Türkiye’nin geleceğini nasıl düşünüyor? Avrupa ile mi değil mi? diye konuştu. Jean-Claude Juncker, idam konusundaki soruya şu karşılığı verdi: “Bu, bütün kırmızı çizgilerin en kırmızısı. İdam cezasının yeniden getirilmesi söylemden öteye geçerse, bu Türkiye’nin Avrupa ailesini reddi olacaktır. İlişkilerin kesilmesine yol açacaktır.”

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...