NED'in yeni hedefi 2014'teki Köşk seçimleri

NED'in yeni hedefi 2014'teki Köşk seçimleri

GÜNDEM Haberleri

Gezi olaylarına para akıttığı öne sürülen NED adlı kuruluş 2014'teki Köşk seçimini takibe almış. Kuruluş, gençleri bu seçime hazırlamak için 700 bin dolar ayırmış.

Gezi olaylarının arkasındaki hedeflerin Köşk seçimleri olduğu iddiaları güçleniyor. nbsp;Dün gazetemizde dikkat çektiğimiz eylemlere katılan gençlere para verdiği iddia edilen NED (Demokrasi İçin Ulusal Bağış Vakfı) adlı kuruluşun, Türkiye'nin 2014 yılında yapmayı planladığı cumhurbaşkanlığı seçimleri ile de doğrudan ilgilendiği belirlendi. Kurumun internet sitesinde yer alan 2012 yılı faaliyet raporunda, cumhurbaşkanlığı seçimleri için kamuoyunun hazırlanmasına 700 bin dolarlık bütçe ayrılmış. Bu konuda özellikle gençlerin eğitilmesi ve siyasi yönden bilinçlendirilmeleri üzerine duruluyor. 2012 yılı faaliyet raporunda, Türkiye'deki bir ulusal basın organına doğrudan yardım yapılması da yer alıyor. NED, renkli devrimlerin teorisyeni Gene Sharp ve ünlü spekülatör George Soros'un faaliyetleri ile koordineli çalışan bir kurum aynı zamanda... NED'in de tıpkı Gene Sharp'ın onlarca maddelik devrim taktikleri gibi 21 maddelik bir planı bulunuyor. Bunların 'Gezi' olaylarında doğrudan uygulanan yöntemler olması dikkat çekiyor.
İŞTE O MADDELER
1- Para piyasalarını denetleme (Gezi olayları ile ilgili en çok gündeme gelen konulardan biri, faiz ve borsa üzerinden yapılan spekülasyonlar oldu. Faiz lobisinin Gezi olayları ile doğrudan bağlantısı olduğu iddia ediliyor.)
2- Ülke içinde karışıklık çıkarılması (Gezi olaylarının belki de en anlamlı tarifi bu... Üç haftadan fazla süren eylemlerde ülkenin neredeyse her tarafı karıştırıldı.)
3- Devlete güvensizlik oluşturma (Gezi olaylarından sonra pek çok yatırım planı sekteye uğradı, turizm büyük zarar gördü.)
4- İş adamlarını örgütleme (Türkiye'de bazı iş adamlarının ve sermaye gruplarının Gezi olaylarına verdiği destek tartışılmaya devam ediyor.)
5- Yolsuzluk kampanyaları
6- Belediye hizmetlerinin yabancı şirketlere devredilmesi
7- Ulusal sanayinin yıkımı
8- Kamuoyu oluşturucuları (Aydınlar, yazarlar, bilim adamları)
9- Alt örgütler (Çeşitli STK'lar)
10- Bilimsel ve toplumsal konferansların çoğaltılması
11- İş adamları dernekleri ve sendikaların kurulması
12- Yeni propaganda aygıtlarının devreye sokulması (Medya)
13- Casuslar yerine yayın muhabirleriyle yerinden bilgi elde etmek için yaygın bir yayıncı eğitim programının geliştirilmesi.
14- Gizli ve yarı gizli istihbarat çalışmalarının azaltılması; buna karşılık medya, muhabir ağıyla açık ve yaygın istihbarat toplanması.
15- Yanlış ve eksik bilgilendirme.
16- Etnik kışkırtıcılık
17- Kültürel kaynaşmanın yıkımı
18- İnanmış örgüt liderlerinin yetiştirilmesi
19- Silahlı gücün zayıflatılması
20- Orduları ulusal savunma kimliğinden ayırmak
21- Devlet yönetiminin kargaşayla ele geçirilmesi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...