'Esad'ın toplu katliamları 20. yüzyılın en büyük suçlarını anımsatıyor'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Esad'ın toplu katliamları 20. yüzyılın en büyük suçlarını anımsatıyor'

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Haley, "Esad'ın krematoryumda toplu katliamları örtbas etme girişimi, 20. yüzyılın insanlığa karşı en büyük suçlarını anımsatıyor." dedi.

ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley, Suriye'de rejimin Saydnaya Hapishanesinde binlerce insanı öldürüp cesetlerini saklamak için krematoryumda yakmasına ilişkin, "Esad'ın krematoryumda toplu katliamları örtbas etme girişimi, 20. yüzyılın insanlığa karşı en büyük suçlarını anımsatıyor." ifadesini kullandı.

Haley, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Esad rejimin sistematik bir şekilde ve vahşice kendi halkına karşı terör estirdiğini ifade etti.

Nikki Haley, "Esad'ın krematoryumda toplu katliamları örtbas etme girişimi, 20. yüzyılın insanlığa karşı en büyük suçlarını anımsatıyor." değerlendirmesini yaptı.

"Rusya'nın da bize katılma zamanı geldi"

Bu vahşetten Esad'ın sorumlu olduğunu ancak Rusya ile İran'ın da bu barbarlığın ağır yükünü taşıdığını belirten Haley, bu iki ülkenin kaçırma, işkence, yargısız infaz, hava saldırıları, varil bombaları ve kimyasal silah saldırılarına yardım ettiğini savundu.

Bütün dünyanın Suriye rejiminin vahşetinin farkında olduğunu vurgulayan Haley, "Rusya'nın da bize katılma zamanı geldi." açıklamasında bulundu

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...