ABD, 'Taliban'ın Doha'daki ofisi kapanabilir'

ABD, 'Taliban'ın Doha'daki ofisi kapanabilir'

DÜNYA Haberleri

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Taliban'ın barış görüşmelerine yönelik somut bir adım atmadığı takdirde Doha ofisinin kapanabileceğini söyledi.

Suriye'nin Dostları Çekirdek Grubu Toplantısı için cumartesi günü Katar'ın başkenti Doha'ya gelen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Taliban ile ABD arasında yapılacak barış görüşmelerinin gidişatına göre ofisin geleceğini gözden geçireceklerini belirterek, "Kısa süre içinde Taliban tarafından ileriye dönük bir adım atılmazsa Doha'daki ofisin kapatılması ihtimalini düşünebiliriz" dedi.


Taliban'ın Doha ofisi salı günü törenle açılmış, binanın girişine "Afganistan İslam Emirliği Taliban Ofisi" yazılı levha asılmıştı.
Gelişmeler üzerine Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, Katar'da Taliban'ın ofis açmasına sert tepki göstermiş, bunun Kabil-Washington ilişkilerini etkileyeceği uyarısında bulunmuştu.
ABD, Katar hükümetinden Taliban'ın Doha ofisine asılan "Afganistan İslam Emirliği" levhasını kaldırmasını istemiş, çarşamba akşamı levha kaldırılırken bina üzerindeki bayrak da yarıya indirilmişti.
Taliban ile ABD arasında Doha'da yapılması planlanan barış görüşmeleri, Taliban'ın Doha ofisine ilişkin tartışmalar nedeniyle ertelenmişti.
Öte yandan cumartesi akşamı sona eren Suriye toplantısının ardından Kerry'nin pazar günü de Doha'da kalacak olması, Taliban temsilcileri ile sürpriz bir görüşme olabileceğinin sinyallerini veriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...