Taksim'de son durum sakin

/ Kaynak: AA
Taksim'de son durum sakin

GÜNDEM Haberleri  / AA

Taksim'de toplanan grubun dağıtılmasının ardından hayat normale dönmeye başladı, trafik akışı da normale döndü.

Taksim Dayanışması'nın Gezi Parkı'na karanfil bırakma ve olaylarda hayatını kaybedenleri anma çağrısı üzerine Taksim Meydanı'nda toplanan grubun dağıtılmasının ardından hayat normale dönmeye başladı. Taksim Dayanışması'nın çağrısı üzerine eylemciler dün saat 19.00'da Taksim Meydanı'nda toplandı. Gezi Parkı'na girmesine izin verilen bir grup, olaylarda hayatını kaybedenleri anarak, buraya kırmızı karanfiller bıraktı. Taksim Dayanışması da meydanda basın açıklaması yaptı. Grup, meydanda yaklaşık bir saat kaldıktan sonra emniyet güçleri dağılmaları yönünde uyarıda bulundu ve eylemcilere 20 dakika süre verdi. Polis, "Basın açıklamanızı yaptınız, bekleme yapmayın, bundan sonraki eylemleriniz kanuna aykırı. Yolu trafiğe açın. Size verilen süre sona erdi. Lütfen dağılın" diyerek eylemcileri uyardı. Grubun uyarılara rağmen dağılmaması üzerine Atatürk Kültür Merkezi (AKM) ve Gezi Parkı merdivenleri önünde görev yapan çevik kuvvet ekipleri, kalkanları yardımıyla Taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Polis, böylece eylemcilerin İstiklal Caddesi yönüne doğru çekilmesini sağladı. Bu sırada bazı eylemcilerin polise karanfil attığı görüldü. Grubun bir kısmının dağılmaması üzerine çevik kuvvet, tazyikli su sıkarak, grubu dağıttı. Grubun bir bölümü, İstiklal Caddesi'nin ara sokaklarına kaçtı.

Ara sokaklarda toplanan, barikat kurarak polise aşırı mukavemet gösteren gruplara polis biber gazıyla müdahale etmek zorunda kaldı.

Polis ile eylemciler arasında zaman zaman kovalamaca yaşandı.

Eylemcilerin dağılmasının ardından Taksim Meydanı'nda trafik akışı normale dönerken, Tarlabaşı tarafındaki çiçekçiler ile büfeler hizmet vermeye devam ediyor.

ANKARA

Başkentte de Taksim Gezi Parkı olaylarına destek vermek için Dikmen Caddesi'nde toplanıp, Kızılay Meydanı'na inmek isteyen göstericiler gazetecilere saldırdı.

Dikmen Caddesi'nde barikatlar kurarak yolu trafiğe kapatan, polise taş ve şişe atan gruba polis, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

Polisin müdahalesiyle ara sokaklara dağılan gruptan bazıları, olayları takip eden AA foto muhabiri Mahmut Serdar Alakuş, DHA kameramanı Tahsin Güner ve İHA muhabiri Osman Özgan'a saldırdı. Tahsin Güner'in cep telefonu gasp edildi.

Darp edilen gazeteciler hastanede tedavi edildikten sonra karakola giderek saldırganlardan şikayetçi oldu.

Gösterilerin ardından Dikmen Caddesi'ndeki barikatlar kaldırılarak yol trafiğe yeniden açıldı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...