BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Meclis

Seçim sonuçlarını görmek için tıklayın.
Anasayfa > Haber > AĞZIMIZIN TADI

AĞZIMIZIN TADI

Hamur için: 250 gr. un, 1 yumurta, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı limon suyu, 1 tutam tuz, yarım su bardağı ılık su. İç Malzemesi: 1 kg. kabak, 200 gr. beyaz peynir, 1 çay bardağı yoğurt, maydanoz, 2 çorba kaşığı katıyağ, 2 yumurta.



Kabaklı börek MALZEME: Hamur için: 250 gr. un, 1 yumurta, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı limon suyu, 1 tutam tuz, yarım su bardağı ılık su. İç Malzemesi: 1 kg. kabak, 200 gr. beyaz peynir, 1 çay bardağı yoğurt, maydanoz, 2 çorba kaşığı katıyağ, 2 yumurta. HAZIRLANIŞI: Un, yumurta, sıvıyağı, limon suyu ve suyu bir kabın içinde yoğurun. Hamurun üzerini örterek 1 saat bekletin. İç malzemesi için, kabakları soyup rendeleyin. Peyniri ezerek kabağa katın. Yumurtaları, yoğurdu, yumuşak yağı ve maydanozu ilave ederek karıştırın. Hamuru unlanmış hamur tahtası üzerinde incecik açın. İç malzemesini hamurun yarısına yayın. İç malzemenin bulunduğu kısımdan başlayıp hamuru büyük bir rulo haline getirin. Yağlanmış tepsiye yerleştirin. Üzerine çırpılmış yumurta sürerek sıcak fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Böreği istediğiniz kalınlıkta dilimleyerek ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun... AKLINIZDA BULUNSUN * Cam eşya üzerindeki etiket artıklarını kolonyalı pamuk ile silerek çıkarabilirsiniz. * Yarım limon sıktığınız suda balıklarınızı biraz bekletirseniz eti daha sıkı ve kokusu daha güzel olur.
 
 
 
 
 
 
 
Reklamı Geç
KAPAT