Eli silah tutan bütün Suriyeliler dönüyor

Eli silah tutan bütün Suriyeliler dönüyor

DÜNYA Haberleri

Suriyeli muhaliflere ağır silahlar ulaştırılmaya başlanırken, eli silah tutan Suriyeli mülteciler de ülkelerine dönerek muhaliflerle birlikte Esad rejimine karşı savaşma kararı aldı

Suriye'de iki yılı aşkın süredir devam eden ve kimi kaynaklara göre 100 bine yakın kişinin hayatına mal olan iç savaş yeni bir aşamaya geçiyor. Muhaliflerin silahlı gücü Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) karşısında gerileyen Esad rejimi Lübnan'daki Hizbullah örgütünden aldığı destekle bir süredir elini güçlendirmişti. Ancak ABD Başkanı Barack Obama'nın silah yardımını onaylaması ve aralarında uçaksavar ve tanksavarların da bulunduğu ilk ağır silahların ÖSO'ya ulaştırılması ülke dışındaki muhalifleri de umutlandırdı. ÖSO Komutanı Selim İdris'in ellerine ağır silahların ilk partisinin geçtiğini belirterek, "Çatışmalarda güç dengesini değiştirebiliriz" nbsp;sözleri tesirini gösterdi. Ürdün'ün Suriye sınırında bulunan Zateri Kampı'ndaki eli silah tutan sığınmacılar otobüslerle ülkesine geri dönmeye başladı. Esad rejimine karşı uluslararası koalisyon Ürdün'deki sığınmacılara hem silah hem de eğitim vererek nbsp;muhaliflerin daha eğitimli ve organize olmasını sağlıyor.Ülkesine geri dönenlerden biri olan 18 yaşındaki Ahmed el-Said, "Yabancı güçler ülkemizi işgal ederek bizi öldürmeye başladı. Şimdi onurumuzu ve ülkemizi nbsp;savunma zamanı. Muhaliflerin yanında olacağız. Artık kullanabileceğimiz yeni silahlarımızın olduğu da söyleniyor" dedi. Muhammed nbsp;Al-Ghanem ise, "Burada dilenmektense, evime döner onurumla ölürüm" diye konuştu. Önceki gün Katar'da bir araya gelen Suriye'nin Dostları, muhaliflere askeri destek verilmesine karar vermişlerdi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...