...Ve Bruma yuvadan uçtu

Düzenleyen:
...Ve Bruma yuvadan uçtu

SPOR Haberleri

G.Saray’ın istediği 14.5 milyon avroyu kabul eden Alman kulübünün yetkilileri, dün futbolcuyu aldı götürdü

Burhan Can terzi

Ve Galatasaray bir yıldızına daha veda etti... Sarı-kırmızılılar, Armindo Bruma’yı RB Leipzig’e 14.5 milyon avroya sattı. Alman kulübüyle bir süredir yapılan pazarlıklar hafta içinde nihayete ermişti. Önceki gün İstanbul’a gelen Red Bull Leipzig Sportif Direktörü Ralf Rangnick, sarı-kırmızılı kulüple yaptığı son görüşmenin ardından Bruma transferine nokta koydu. Alman ekibi Portekizli yıldız için Galatasaray’a 12 milyon avro nakit bonservis bedelinin yanı sıra 2.5 milyon avro da bonus ödeyecek. Bu bonus Leipzig önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi’ne katılırsa 1.5 milyon avro ve Bruma da belirli maç sayısından fazla oynarsa 1 milyon avro daha şeklinde oluştu. Ralf Rangnick, dün sabah saatlerinde Bruma’yı özel uçakla Almanya’ya götürdü. 
1,8 milyon avro alacak 
Alman yetkililer transferinden dolayı hayli mutlu görünen Portekizli futbolcuyu Leipzig’e götürdükten sonra bölgeyi gezdirdi. Bundesliga ekibi ile yıllık 1.8 milyon avroya anlaşan 22 yaşındaki oyuncu, 2021 yılına kadar kendisini Leipzig’li yapan kontrata imza atacak. Dünyanın en prestijli liglerinden olan Bundesliga’da boy gösterecek Bruma, önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi’nde de de sahne alacak ve kendini gösterme fırsatı bulacak. Rangnick genç yıldızın transferi konusunda, “Bruma, özellikle geçiş oyunlarında ortalamanın çok üzerinde bir hıza sahip, bu da bizim ilgimizi çekti” ifadelerini kullandı.   

Sağlık kontrolünden geçecek
Leipzig Kulübü Sportif Direktörü Ralf Ragnick, Bruma transferinin tam anlamıyla bitmediğini belirterek, “İmzalar bu hafta sonuna kadar atılacak. Bruma bugün sadece şehri gezmek ve sağlık kontrolleri için geldi” dedi

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...