Bakanlar Kurulu sonrası İncirlik açıklaması

Düzenleyen:
Bakanlar Kurulu sonrası İncirlik açıklaması

GÜNDEM Haberleri

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın toplantısı yapan Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, Almanya'nın İncirlik'ten çekilme kararı için "kendi bilecekleri bir şey" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplanan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapıyor.

İşte açıklamadan satır başları:

(Alman DIşişleri Bakanı Gabriel'in Türkiye ziyareti) Bu görüşmenin yapılmış olması başlı başına olumlu bir adım. Biz bu süre içinde Dışişleri Bakanımız hassasiyetlerimizi aktarmıştır. PKK ve diğer terör örgütlerine karşı Almanya'da müsamaha gösterilmemesi bu hassasiyetlerimizdendir. Almanya'daki Türk vatandaşlarımıza yapılan baskılar da gündeme getirilmiştir. Bildiğiniz gibi İncirlik Üssü Türk üssüdür. Konya'daki ise NATO üssüdür. Biz ziyaret konusundaki görüşümüzü net söyledik. İncirlik ziyareti şu anda söz konusu değildir. Konya'yı ise Türkiye aleyhinde çalışan vekillerin ziyaretinin söz konusu olamayacağı iletildi.

"KENDİLERİ BİLİR"

Bu noktadan sonra Almanya'nın İncirlik'ten çekilip çekilmeme kararı bizim dahil olacağımız bir konu değildir. Kendilerinin bileceği bir iştir. Çarşamba günü çekilecekleri söyleniyor. Bunu Alman parlamentosu görüşür. Sonuçta tek taraflı olarak kendi alacakları bir karardır.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...