Cazibe merkezlerindeki üretim Asya ve Avrupa pazarına rayla ulaşacak

Düzenleyen:
Cazibe merkezlerindeki  üretim Asya ve Avrupa  pazarına rayla ulaşacak

Ekonomi Haberleri

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Doğu ve Güneydoğu’daki 23 ilde uygulamaya başlanılan Cazibe Merkezleri Programı’yla yurdun doğusunun yatırımcıya çok ciddi avantajlar sağladığını belirtti.

Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmaların belli bir aşamaya geldiğini ifade eden Bakan Arslan “Bütün illerde yatırım yapmak isteyen yatırımcılar başvurularını yaptı ve onların değerlendirmeleri sürüyor. Memnuniyetle gördük ki bu 23 ile de ciddi bir teveccüh var, daha doğrusu Cazibe Merkezleri Programı’na ciddi bir teveccüh var. 90 milyar liralık yatırım yapacak başvurularda bulunuldu ve 300 binin üzerinde istihdam oluşturacak projeler geldi” dedi. Bakü-Tiflis Kars Demir Yolu Projesi gibi ulaşım projelerine de işaret eden Arslan, ülkenin doğusunun yanı sıra diğer bölgelerde de üretilen ürünlerin hedef pazarlara, bu taşıma koridorları marifetiyle daha kolay ulaşacağını vurguladı. Bakan Arslan, şöyle devam etti: Bu projelerin tamamı birbirinin tamamlayıcısı. Cazibe merkezleriyle bu bölgelerde yatırımlar ve üretimler yapılacak, taşıma koridorları marifetiyle de ürünler, Asya ile Avrupa’daki hedef pazarlara erişecek.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...