TOKİ özgün tasarımları ‘Mahalle’de yaşatıyor

Düzenleyen:
TOKİ özgün tasarımları ‘Mahalle’de yaşatıyor

Ekonomi Haberleri

TOKİ ve iştirak şirketi Emlak Konut GYO tarafından hayata geçirilen Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Fikir Yarışması’nın ikincisi “Mahalle” teması ile düzenleniyor

TOKİ, iştirak şirketi Emlak Konut GYO ile birlikte 2014’te düzenlediği 7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceği temalı yarışmanın ardından, bu yıl  “Mahalle” konseptiyle ikinci yarışmayı hayata geçiriyor. 7 İklim 7 Bölge Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Fikir Yarışması’nda ödüle değer bulunun projeler, ilk yarışmada olduğu gibi projenin ait olduğu bölgede belirlenmiş tasarım ve uygulama alanında hayata geçirilerek. Son başvuru tarihinin 25 Ağustos 2017 olduğu yarışmada, birinciye 125 bin, ikinciye 100 bin, üçüncüye 75 bin lira ödül verilecek. TOKİ Başkanı Ergün Turan, yarışmada “Mahalle” konsepti üzerindeki arayışı, şehirlerin yıllar içerisinde geldiği seviyeyi değerlendirerek başlattıklarını belirtti. Hızlı nüfus artışı ve köyden şehre yoğun göçe hazırlıksız yakalanan şehirlerin plansız ve çarpık yapılaşmaya muhatap olduğunu söyleyen Turan, “‘Mahalle’, şehirlerimizin geleneksel ve kadim değerlerinin günümüz yaşam koşullarına taşınmasında, bütün bu değerleri küçük ölçekte barındırması bakımından model olarak kullanılabilecektir. Bu sebeple, mahalle diyoruz” şeklinde konuştu.
KÂĞIT ÜZERİNDE KALMAYACAK
Yarışmanın en önemli özelliğinin ödüllü projelerin hayata geçirilmesi olduğunu hatırlatan Turan, 2014’te düzenlenen yarışmada ödül kazanan eserlerin inşa edilmekte olduğunu söyledi. Turan, mimarların emek ve gayretinin, ortaya çıkardıkları eserlerin, raflarda biriken pek çok mimari yarışma projesi gibi asla kâğıt üzerinde kalmayacağını, yeni yarışmanın eserlerinin aynı anlayışla hayata geçirileceğini kaydetti. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...