Katar'dan Türkiye açıklaması

Düzenleyen:
Katar'dan Türkiye açıklaması

DÜNYA Haberleri

Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman es-Sani, "Türk askeri Katar'a bütün güvenliği sağlamak için geliyor." dedi. Bakan, "Asla teslim olmayacağız ve dış politikamıza müdahale edilmesine izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman es-Sani, ülkesinin başarılı ve gelişmekte olduğu için izole edilmek istendiğini söyleyerek krizin Körfez'deki istikrarı bozduğunu belirtti.

"TÜRK ASKERİ TÜM BÖLGENİN GÜVENLİĞİ İÇİN GELİYOR"

Dışişleri Bakanı Türk askerleriyle ilgili de önemli bir açıklamada bulundu. Bakan, 'Türk askeri Katar'a tüm bölgenin güvenliği için geliyor.' dedi.

"SONSUZA KADAR BU ŞEKİLDE YAŞAYABİLİRİZ"

Krizin çözümü olarak diplomatik yolları tercih ettiklerini de belirten Dışişleri Bakanı, gıda sıkıntısıyla iligli olarak da 'sonsuza kadar bu şekilde yaşayabiliriz' ifadelerini kullandı ve sonuca askeri yollarla ulaşılamayacağının altını çizdi.

Bakan, ülkedeki ABD üssünün kullanımı konusunda ise herhangi bir değişiklik olmadığını açıkladı.

"TERCİH ETTİĞİMİZ SEÇENEK DİPLOMASİ"

Krizin bölgesel istikrarı tehdit ettiğini söyleyen Katar Dışişleri Bakanı, "Hâlâ tercih ettiğimiz seçenek diplomasi" dedi.

İRAN’DAN YARDIM

El Sani, ablukaya karşı İran’dan destek alabileceklerini de açıkladı. Katarlı bakan İran’ın kendilerine gıda yardımı önerisinde bulunduğunu ve üç limanın Katar’a tahsis edileceğini söyledi.

"BÖYLE BİR DÜŞMANLIKLA KARŞI KARŞIYA KALMADIK"

El Sani öte yandan hayatlarında hiçbir zaman böylesi bir "düşmanlıkla" karşı karşıya kalmadıklarını dile getirdi.

"ASLA TESLİM OLMAYACAĞIZ"

Bakan, "Asla teslim olmayacağız ve dış politikamıza müdahale edilmesine izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...