Mali'de silahlı saldırı: 3 ölü, 10 yaralı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Mali'de silahlı saldırı: 3 ölü, 10 yaralı

DÜNYA Haberleri  / AA

Mali'de Birleşmiş Milletler (BM) İstikrar Misyonunun (MINUSMA) Kidal şehrindeki merkezine silahlı kişilerce saldırı düzenlendi, 3 asker öldü.

MINUSMA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, ayrılıkçı silahlı gruplarla mücadele için Mali'de bulunan MINUSMA'nın Kidal kentindeki misyon merkezine kimliği belirsiz silahlı kişilerce gerçekleştirilen saldırıda MINUSMA askeri 3 kişinin öldüğü, 10 görevlinin yaralandığı kaydedildi.

Açıklamada, Kidal'deki misyonun ilk kez bu kadar yoğun bir roket saldırısına uğradığı belirtilirken yaralılardan 5'inin durumunun ağır olduğu vurgulandı.

MINUSMA'nın açıklamasında ayrıca BM personelini hedef alan saldırıların "savaş suçu" niteliği taşıdığı ve sorumluların yargı önünde hesap vermesi gerektiği ifade edildi.

Kidal'de 24 Mayıs'ta, devriye gezen MINUSMA birliğine yönelik saldırıda da 2 BM askeri öldürülmüştü.

Ülkede 2012'de başlayan şiddet olaylarının sona ermesi amacıyla Cezayir'de 2015'te barış anlaşması imzalanmıştı. Ancak 2013'te Fransız güçlerince dağıtılan ve barış sürecine katılmayan silahlı gruplar, eylemler düzenleyerek ülkenin kuzeyine ve orta kesimine yeniden yerleşmeye çalışıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...