Bilirkişiler de ByLock’çu çıktı

Düzenleyen:
Bilirkişiler de  ByLock’çu çıktı

GÜNDEM Haberleri

“Genelkurmay’ın kozmik odaları”ndan alınan dijital verilerin incelenmesi için teslim edildiği bilirkişilerin ByLock kullanıcısı olduğu belirlendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, “Kozmik Oda” soruşturmasında, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personeline FETÖ/PDY üyelerince kumpas kurulduğu gerekçesiyle çoğunluğu polis 121 kişi hakkında iddianame hazırladı. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, 19 Aralık 2009’da eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast düzenleneceği ihbarı üzerine, meslekten ihraç edilen Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili’nin yürüttüğü “Kozmik Oda” soruşturmasında TSK personeline kumpas kurulduğu bilgisine yer verildi. İddianamede, dijital materyallerin incelenmesi amacıyla TÜBİTAK’tan görevlendirilen Burak Akoğuz ve Ebubekir Yalçınkaya’ya dijital materyallere ait hafıza kartlarının, 30 Aralık 2013’te imajlarının çıkartılarak teslim edildiği kaydedildi. 16 Mart 2013’te savcı Bilgili’ye verilen “1,5 terabaytlık imaj hard disk” ile 18 Eylül 2013’te Bilgili tarafından Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığında yapılan aramada alınan “silinebilir CD-RV, flash disk, hafıza kartı, fotoğraf makinesi ve içindeki hafıza kartının” bilirkişilerce incelenmesi sırasında “ikinci defa imajının alındığı” bildirildi. İddianamede, sanıklardan eski TÜBİTAK personellerinden Süheyl Mustafa Keskin ile Yakup Korkmaz’ın soruşturma kapsamında herhangi bir görevleri bulunmamasına rağmen devlet sırrı niteliğindeki dijital verilere erişim sağladıkları ve kopyalama işlemi yaptığına işaret edildi.Hakkında dava açılan 121 sanıktan 54’ünün FETÖ’nün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu kaydedilen iddianamede, dijital materyalleri inceleyen bilirkişiler Yalçınkaya ve Akoğuz ile pheliler Ünal Tatar ile Süheyl Mustafa Keskin’in ByLock kullandığı vurgulandı. Eski savcı Bilgili’nin de ByLock programını kullandığı tespit edilmişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...