Organizatör ablalar!

Düzenleyen:
Organizatör ablalar!

GÜNDEM Haberleri

FETÖ’nün ‘abla’ konumundaki kadın yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 8 kadının Ankara’daki örgütsel faaliyetleri organize ettikleri belirlendi.

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Mustafa Gökçe, FETÖ’nün Ankara’da ‘abla’ konumunda bulunan kadın yapılanmasını tespit etti. Soruşturma kapsamında tanık ifadelerinden de yola çıkılarak belirlenen isimler için Savcı Mustafa Gökçe düğmeye bastı. Ankara’da örgütün üst düzey konumunda bulunan 8 kadın geçtiğimiz hafta polis ekiplerince gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında, Ankara’daki örgütsel faaliyetleri organize ettikleri tespit edildi. Kendilerine bağlı bulundukları hücrelerin olduğu, bunları yönlendirdiği ve örgütsel talimatları ilettikleri bildirildi. Kadınların ayrıca, himmet parasının topladıkları aktarıldı. Gözaltındaki 8 kadının tamamının örgütün kripto haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu belirtilirken, örgüte ait Bank Asya’ya FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in talimatının ardından 20-50 bin TL arasında yüklü miktarlarda para yatırdıkları da belirlendi. Kadınlardan 4’ünün, KHK ile Bilim Sanayi Bakanlığı, Tapu Kadastro, Kalkınma Bankası ve Tarım Bakanlığı’ndan ihraç edildiklerine de dikkat çekildi. Birin de Ulaştırma Bakanlığı Hukuk Müşavirliği’nden emekli olduğu ifade edildi. Ebru Karatosun ANKARA

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...