Krizin aktörleriyle Ankara’da zirve

Düzenleyen:
Krizin aktörleriyle Ankara’da zirve

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu; Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Büyükelçisi ile Bahreyn maslahatgüzarına Türkiye’nin beklentilerini anlattı

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Mısır’ın başını çektiği koalisyonun 5 Haziran Pazartesi günü sabaha karşı Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini ve Katar’a ekonomik ambargo kararını açıklamasıyla başlayan kriz, diplomatik temaslarla geçen bir haftayı geride bıraktı. Krizin ilk gününden itibaren tarafını belli eden ve Katar’ın yanında duran Türkiye, meselenin diplomatik yollarla çözülmesi için yoğun çaba gösteriyor. Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu dün, Suudi Arabistan’ın Ankara Büyükelçisi Velid Bin Abdülkerim el Hireyci, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Ankara Büyükelçisi Halife Şahin el-Marar ve Bahreyn Maslahatgüzarı Komail Ahmed’i birlikte kabul etti. Çavuşoğlu, Bakanlar Kurulu öncesinde Dışişleri Bakanlığı Resmi Konutunda kabul ettiği Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn temsilcilerine Türkiye ve uluslararası toplumun beklentilerini dile getirdi.
90 GÜNDE AKLANACAK
Bu arada Katar teröre destek vermediğini ortaya koymak için çalışma başlattı. Eski ABD Başkanı George W. Bush döneminde 2001 ile 2005 yılları arasında ABD Adalet Bakanlığı görevini yürüten John Ashcroft’un hukuk firması ile anlaşmaya varıldı. Katar, 90 günlük çalışma için hukuk firmasına 2,5 milyon dolar ödeyecek. Firma, Katar’ın kara para aklama ve terörün finansmanının engellenmesi konularındaki faaliyetlerini denetleyerek raporlayacak. Güçlendirilmesi gereken noktalarda Katar’a tavsiyelerde de bulunacak firmanın, aynı zamanda medya ve ABD siyasi kurumlarında lobi faaliyetlerinde bulunması da öngörülüyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...