Erdoğan sevgisi Katar’da giderek artıyor

Düzenleyen:
Erdoğan sevgisi  Katar’da giderek artıyor

GÜNDEM Haberleri

Katar halkı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Emirleri Şeyh Temim bin Hamad es-Sani’nin posterlerini yan yana arabalarının camlarına asarak ülkelerine karşı başlatılan abluka girişimine tepki gösteriyor.

Katar halkı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Emirleri Şeyh Temim bin Hamad es-Sani’nin posterlerini yan yana arabalarının camlarına asarak ülkelerine karşı başlatılan abluka girişimine tepki gösteriyor. Başkent Doha’da neredeyse bütün araçların camlarında bu posterlere rastlamak mümkün. Yoğun ilgiden dolayı matbaalar tam kapasite ile çalışarak iki liderin posterlerine olan talebi karşılamaya çalışıyor. İki liderin resimlerinin yan yana olduğu posterlerde “Allah seni korusun” ve “Onurun Temim’i” ifadeleri yazıyor. Doha’da araba aksesuarı dükkânı işleten ve Emir es-Sani ailesinin emektar kameramanı olan 64 yaşındaki Katarlı Muhammed Sıddık el-Amadi “Posterlere talep çok yoğun olduğu için matbaalar Emir Şeyh Temim bin Hamad es-Sani ve Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın posterlerini yetiştirmekte zorlanıyor” dedi. Yıllardır Katar Emiri es-Sani ailesinin kameramanlığını da yapan el-Amadi “Özellikle de gençlerimiz bu posterleri sipariş ederek bu kişilere, abluka ile karşı karşıya olan Katar’la dayanışma içerisinde oldukları için şükranlarını sunmak istiyor” diye konuştu. Söz konusu posterler sosyal medyada da yoğun olarak paylaşılmaya devam ediyor. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...