Brezilya Devlet Başkanı'ndan protestoculara referandum önerisi

Brezilya Devlet Başkanı'ndan protestoculara referandum önerisi

DÜNYA Haberleri

Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, protestolara yanıt olarak, siyasi reformları içeren anayasa değişikliği konusunda referandum yapılmasını önerdi.

Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff gösterici liderlerine 5 maddelik reform paketi sundu. Referandumun yanı sıra toplu ulaşım için de keseyi açtı. nbsp;Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, yaklaşık 2 haftadır devam eden kitlesel gösterilere son vermek için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a özendi. Göstericilerin liderleriyle görüşen Rousseff referanduma gitmeyi teklif etti. Rousseff, siyasi reform, mali sorumluluk, sağlık, ulaşım ve eğitime daha çok para harcanması diye sayılan beş teklif gündeme getirdi. Ülke anayasasında değişiklikler yapacak bir kurucu meclis seçilmesi için de referanduma gidilmesini teklif etti. Brezilyalı lider ayrıca protestoların çıkış sebebi olarak gösterilen toplu taşıma hizmetlerini iyileştirmek için ek 23 milyar dolarlık harcama yapacağını açıkladı. Rousseff'in ayrıntılı bilgi vermemesine tepki gösteren protestocular ise hükümetin atacağı adımlarla ilgili somut vaatler alamadıklarına işaret etti. Geçen hafta Sao Paulo şehrinde toplu taşıma ücretlerine yapılan zammı protesto etmek için başlayan gösteriler, kısa sürede yolsuzluk ve hayat pahalılığı ile boğuşan Brezilya'nın diğer kentlerine de yayılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...