ABD'nin yeni ticaret bakanı Pritzker

/ Kaynak: CHA
ABD'nin yeni ticaret bakanı Pritzker

DÜNYA Haberleri  / CHA

ABD Senatosu, ünlü iş kadını Penny Pritzker'in Ticaret Bakanlığı adaylığını onayladı. Pritzker yapılan oylamada 1 red oyuna karşı 97 kabul gibi rekor bir destekle ülkenin yeni Ticaret Bakanı oldu.

ABD Senatosu, ünlü iş kadını Penny Pritzker'in Ticaret Bakanlığı adaylığını onayladı. Pritzker yapılan oylamada 1 red oyuna karşı 97 kabul gibi rekor bir destekle ülkenin yeni Ticaret Bakanı oldu. nbsp;ABD Başkanı Barack Obama'nın yakın arkadaşı Pritzker kabinenin 4. kadın bakanı oldu. Pritzker'e Demokratların yanı sıra neredeyse tüm Cumhuriyetçi Parti üyeleri de destek verdi. nbsp;Başkan Obama yaptığı yazılı açıklamada Senato'nun kararından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Pritzker'in kendini kanıtlamış bir lider ve ABD ticari hayatında en çok saygı duyulan iş kadınlarından biri olduğunu ifade eden Obama, kendisinin kabinedeki ekonomi takımın anahtar bir üyesi olacağını belirtti. nbsp;Obama'ya seçim dönemindeki destekleriyle tanınan Pritzker, seçim kampanyalarına yüz binlerce dolar destek verdiği ifade ediliyordu. Pritzker yaklaşık iki milyar dolarlık servetiyle ABD'nin en zenginlerin arasında gösteriliyor. Yeni bakan 2011 yılında da Forbes Dergi'sinin hazırladığı ABD'nin en zengin 400 ismi listesinde de yer almıştı.
DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...