Endonezyalı hattatdan hayran bırakan Erdoğan portresi

Düzenleyen:
Endonezyalı hattatdan hayran bırakan Erdoğan portresi

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Endonezyalı hattat Şahryanşah Sirajuddin, 15 Temmuz’dan çok etkilenerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tamamiyle hat sanatını kullandığı bir portresini yaptı. Eserini Pendik Belediyesi Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması'nda sergileyen sanatçı, en büyük amacının bu tabloyu Cumhurbaşkanı'na hediye etmek olduğunu söylüyor.

15 Temmuz’da Türkiye’de olduğunu, darbe girişimi haberini alır almaz Kısıklı’ya gidenler arasında bulunduğunu belirten 31 yaşındaki sanatçı,  “Tabloyu da o gün yapmaya karar verdim.  Portreyi  hat sanatıyla yazdığım “Allah hep Türkiye’yi ve Müslümanları korusun, güçlendirsin, birlik ve beraberliğini artırsın” anlamını taşıyan dualarla  oluştururken, yüzü  de Recep Tayyip Erdoğan’ın harflerini taşıyor. İçinde klasik hat sanatını uyguladım, ama tablo modern bir çalışma oldu” dedi.
 
Türkiye’yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı çok sevdiğini söyleyen sanatçı, “Bu nedenle yüksek lisansımı yapmak için Türkiye’ye geldim. En büyük amacım kendisiyle bir gün tanışmak ve bu tabloyu hediye etmek” şeklinde konuştu. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...