Avustralya'nın ilk kadın Başbakanı siyasete veda etti

/ Kaynak: CHA
Avustralya'nın ilk kadın Başbakanı siyasete veda etti

DÜNYA Haberleri  / CHA

Avustralya'nın ilk kadın başbakanı Gillard, yapılan oylama sonrasında Başbakanlık görevinden istifa etti. Oylamadan önce verdiği sözü tutarak siyasete veda etti.

Avustralya Federal Başbakanı Julia Gillard, partili liderliğini rakibi Kevin Rudd'a kaptırdı. Bugün başkent Canberra'da yapılan parti içi oylamada, Başbakan Julia Gillard 45 milletvekilinin desteğini alırken, rakibi ve eski Başbakan Kevin Rudd ise 57 oyla İşçi Partisi Genel Başkanı ve ülkenin 29. başbakanı oldu. nbsp;Avustralya'da 14 Eylül'de yapılacak genel seçimler öncesinde Başbakan Julia Gillard, İşçi Partisi'nin liderliği için yapılan oylamada Kevin Rudd karşısında yenilgiye uğradı. Yapılan anketlerde sürekli oy kaybına uğrayan Gillard'ın liderliğindeki İşçi Partisi, kamuoyundan gelen yoğun baskılara daha fazla dayanamadı ve bugün parti içi seçime gitti. nbsp;Avustralya'nın ilk kadın başbakanı Julia Gillard, yapılan oylama sonrasında Başbakanlık görevinden istifa etti. 14 Eylül'de yapılacak seçimlere hazırlanan ülkede, uzun süredir devam eden liderlik spekülasyonları da bu şekilde sona ermiş oldu. Julia Gillard, oylama öncesi yaptığı açıklama da şayet yeteri sayıda milletvekilinin desteğini alamaması durumunda Eylül ayında yapılacak olan federal seçimlere aday olarak katılmayacağını ve siyaseti bırakacağını açıklamıştı. Başbakan Julia Gillard, oylama öncesinde verdiği sözünde durarak siyasi hayatını noktaladı. nbsp;
Yapılan oylamadan sonra, bir basın toplantısını düzenleyen Juli Gillard, bu akşam cumhurbaşkanı konumundaki genel valiye istifasını sunduktan sonra, Canberra'dan ayrılacağını söyledi. Federal seçimlerin yapılacağı 14 Eylül'e kadar seçim Bölgesi olan Victoria'da kalacağını ancak, milletvekili adaylığının söz konusu olmadığın belirtti. Bundan tam üç yıl önce bu göreve geldiğini hatırlatan Juila Gillard, yeni partili lideri ve müstakbel Başbakan Kevin Rudd'u tebrik etti. Üç yıllık görevi sırasında yapmış olduğu reformlara da değinen Gillard, beraber çalıştığı ekibine de teşekkür etti. nbsp;
Bundan üç yıl önce, 24 Haziran 2010'da İşçi Partisi'ndeki 112 milletvekilin tamamının oyunu alan Julia Gillard, Kevin Rudd'ı hem parti liderliğinden hem de başbakanlık koltuğundan etmişti.

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...