Borsa yüzde 4 yükseldi

- Güncelleme:
Borsa yüzde 4 yükseldi

Ekonomi Haberleri

Çin ve FED'in etkisinin azaldığı küresel piyasalara paralel hareket eden Borsa İstanbul yüzde 4'e yakın yükselişle kapandı.

BIST-100 endeksi yurtdışı piyasalarda Çin Merkez Bankası'nın, Fed'in açıklamaları ve ABD'de güçlü verilerinin doğurduğu olumlu hava ve tepki alımlarıyla birlikte günü yüzde 3.7 artıda kapattı. BIST 100 XU100 nbsp; kapanışta 73 bin 851 puanı gördü. Endeks TSİ 16.39 itibariyle yüzde 3.13 artarak 73,430.94 puandan işlem görüyordu. Garanti Yatırım Analisti Altan Aydın, hisselerin yükselişi Çin'den gelen açıklamaların ardından yurtdışında oluşan olulmu havadan kaynaklandığını belirterek, "Bu yükselişin teknik nedenlerle olduğunu ve devam edeceğini düşünüyorum. Ayrıca yurtdışında ve bizde bir tepki hareketi başladı" dedi. Global olarak gelişmekte olan piyasalara artan girişlerle sepet ve kurdaki gerileme sürüyor. Asya borsaları, ABD'deki toparlanmaya dikkat çeken nbsp; verilerin ve Çin Merkez Bankası'nın gerektiğinde bankalara fon sağlanacağını açıklamasının ardından dört günlük düşüşten sonra bugün yükselmişti. ABD borsaları açıklanan güçlü ekonomik verilerin ABD Merkez Bankası'nın (Fed) tahvil alımlarını azaltma planına ilişkin endişeleri olan yatırımcıları memnun etmesiyle dün yaklaşık iki haftanın en büyük yükselişini kaydetti.
Tahvil-bono piyasasında 8 Mart 2023 itfalı 10 yıllık tahvilin bileşik faizi, dün spot kapanışta yüzde 8.75, valörlüde son işlemlerde yüzde 8.81 seviyesindeydi.
Volatilitenin yüksek olduğu 13 Mayıs 2015 itfalı gösterge tahvil ise spot kapanışta yüzde 8,05, valörlüde son işlemlerde yüzde 8,09 seviyesindeydi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...