İran'dan ABD'ye ılımlı mesaj

/ Kaynak: AA
İran'dan ABD'ye ılımlı mesaj

DÜNYA Haberleri  / AA

İran Dışişleri Bakanı Salihi, Tahran-Washington arasında direkt uçak seferlerinin başlamasıyla ilgili bir sorunlarının bulunmadığını belirtti.

İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, nbsp;Tahran-Washington arasında direkt uçak seferlerinin başlamasıyla ilgili bir nbsp;sorunlarının bulunmadığını söyledi. nbsp;Fars haber ajansının haberine göre, Salihi, Tahran'da temaslarda nbsp;bulunan Tacikistan Dışişleri Bakanı Hemrahan Zarif ile katıldığı "Taciklerin nbsp;Kalıcı hazineleri" adlı kitabın tanıtım töreninde, gazetecilerin sorusu üzerine, nbsp;Tahran-Washington arasında direkt uçak seferlerinin olup olmayacağına dair bir nbsp;soruyu, "Bizim bu konuda hiçbir sorunumuz yok. Vatandaşların, uçakla gidip nbsp;gelmesinde bir sorun yok" diye yanıtladı. nbsp;Salihi, asıl sorunun ABD'de olduğunu belirterek, "Bizim her ülke ile nbsp;ilişkilerimiz var . İranlılar için kolaylıkların oluşmasını isteriz. ABD'de İran nbsp;vatandaşları da var ve biz onların rahat bir şekilde gidiş gelişmelerinin nbsp;olmasını isteriz" ifadesini kullandı. nbsp;Suudi Arabistan Dışişleri Bakanının, İran'ın Suriye'deki nüfuzuna nbsp;yönelik açıklamalarına dair bir soruya karşılık da Ali Ekber Salihi, "Biz, Suudi nbsp;Arabistan'la iyi ilişkilerin kurulmasını istiyoruz. Suudi Arabistan Dışişleri nbsp;Bakanının açıklamaları çelişkilidir. Biz, ikili ilişkilerin güçlendirilmesi nbsp;yönünde çaba gösterilmesini bekliyor ve ümit ediyoruz" diye konuştu.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...