Obama, Goree Adası'nı ziyaret etti

/ Kaynak: AA
Obama, Goree Adası'nı ziyaret etti

DÜNYA Haberleri  / AA

Obama, Batı Afrika ülkelerinden Senegal'e yaptığı gezi kapsamında, geçmişte köle olarak satılan Afrikalıların Atlantik Okyanusu'nu geçmek üzere gemilere bindirildiği Goree Adası'nı ziyaret etti.

ABD Başkanı Barack Obama, Batı Afrika ülkelerinden nbsp;Senegal'e yaptığı gezi kapsamında, geçmişte köle olarak satılan Afrikalıların nbsp;Atlantik Okyanusu'nu geçmek üzere gemilere bindirildiği Goree Adası'nı ziyaret nbsp;etti. nbsp;Eşi Michelle ve 2 kızı ile adayı ziyaret eden Obama,yaptıkları nbsp;gezinin köle ticaretinin gerçek boyutlarını anlamalarına yardımcı olduğunu söyledi. nbsp;Obama, "Bu ziyaret, Afrika kökenli bir Amerika vatandaşı ve Afrika nbsp;kökenli bir Amerika başkanı olarak tüm dünyada insan haklarını savunmak için bana nbsp;çok daha büyük bir motivasyon verdi. Goree Adası, insan haklarını korumakta nbsp;başarısız olmamız durumunda neler olabileceğini gösteriyor" dedi. nbsp;Afrika kıtasının içlerine uzanan yolların ve nehirlerin kesişme nbsp;noktasında yer alan Goree Adası, geçmişte köle ticaretinde çok önemli bir yere nbsp;sahipti. Adadaki mahzenlerde tutulan köleler, daha sonra limandaki gemilerle nbsp;Amerika'ya gönderiliyordu. nbsp;Bu arada Başkan Obama, ABD'nin Güney Afrika büyükelçiliği görevine nbsp;eski Beyaz Saray yardımcılarından Patrick Gaspard'ı atadı. Beyaz Saray siyasi nbsp;direktörü olarak görev yapan Gaspard, 2011'den bu yana Demokratik Ulusal nbsp;Komite'nin yöneticiliğini yürütüyor. nbsp;Obama'nın bir hafta sürecek Afrika turu kapsamında yarın Güney nbsp;Afrika'ya geçmesi bekleniyor.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...