Mısır'da darbeci medya patronlarına operasyon

Mısır'da darbeci medya patronlarına operasyon

DÜNYA Haberleri

Mısır'da Ferain kanalının ordu ve polis içinde bölünme ve ayrılık tohumları ekmeye çalıştığı gerekçesiyle kapatıldığı belirtildi.

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin Çarşamba akşamı yaptığı konuşmanın ardından medya patronlarına karşı operasyon başlatıldı. Mursi'nin konuşmasında isminden söz ettiği Dream, CBC ve el Nahar televizyon kanallarının temsilcileri Medya Bölgesi İdare Meclisi üyeliğinden çıkarıldı. Bu konuda bir açıklama yapan Mısır Yatırım Bakanı Yahya Hamid de haberi doğruladı. Öte yandan Ferain kanalının ordu ve polis içinde bölünme ve ayrılık tohumları ekmeye çalıştığı gerekçesiyle kapatıldığı belirtildi. Mısr el Yevm Gazetesi, Ferain kanalının sahibi Tevfik Ukaşe'nin Savunma Bakanı Sisi'ye hakaret ettiği ve subayları ordu komutanlarına karşı darbe yapmaya teşvik ettiği gerekçesiyle tutuklandığını yazdı. Ancak haber resmi kaynaklar tarafından henüz doğrulanmadı. Mısır Başsavcısının, Ukaşe'nin tutuklanması için bugün karar çıkardığının doğrulandığı haberde, tutuklanmanının gerçekleştirilip gerçekleştirilmediği konusunda henüz kamuoyuna net bir bilgi verilmedi. Gözlemciler, yapılan operasyonun Cumhurbaşkanlığına karşı fütursuzca saldıran söz konusu kanalların kapatılmasıyla sonuçlanabileceğini belirtiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...