Rusya'nın Suriye inadı

/ Kaynak: AA
Rusya'nın Suriye inadı

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, 'Zor şartlarda da olsa Suriye'deki büyükelçiliğimiz ve Tartus'daki üs personeli çalışmasına devam ediyor' dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Libya'dan Suriye'ye kaçak silah gönderildiği nbsp;yönündeki söylentileri araştırması gerektiğini söyledi. nbsp;Moskova'da bulunan Fas Dışişleri ve İşbirliği Bakanı Saad-Eddine El Othmani ile yaptığı görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Lavrov, söylentilerin doğru çıkması durumunun BMGK'nın Libya içinde veya ülke dışına silah taşınması kararlarına aykırı olduğunu vurgulayarak, Konseyin Libya'ya silah ambargosunun uygulanmasına dikkat etmesi ve gerekli araştırmaları yapması gerektiğini kaydetti. nbsp;Dünya basınında, bölge ülkelerinden Suriye'ye silah yardımı yapıldığı ve silahların "Avrupa ülkelerince satın alınarak Fas körfezinden Suriye'ye yönlendirdikleri" bilgisinin yer aldığını dile getiren Lavrov, Amerikan basınını ise bu silah yardımını uzun süredir yazdığını aktardı. Batı'nın, Suriye muhalefetine yardım etmesinin Cenevre-2 nbsp; konferansının çağrılması fikrine aykırı olduğunu dile getiren Lavrov, muhalefetin "Suriye yönetiminin teslim bayrağı çekmediği sürece ve askeri sahnedeki dengeyi sağlamadıkları sürece " konferansa katılmayacaklarını beyan ettiklerini vurgulayarak, muhalefetin desteklenmesinin "ön şartsız başlaması gereken" konferansın düzenlenmesine zarar verdiğini belirtti.
nbsp;"Rusya'nın Suriye'deki büyükelçiliğini ve Tartus limanındaki üs personelini tahliye ettiği" haberlerine de açıklama getiren Lavrov, zor nbsp;şartlarda da olsa büyükelçiliğin ve üssün normal çalışmasına devam ettiğini belirterek, haberlerin söylentiden ibaret olduğunu kaydetti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...