Muammer Güler'den EMASYA açıklaması

Muammer Güler'den EMASYA açıklaması

GÜNDEM Haberleri

İçişleri Bakanı Muammer Güler, valilerin toplumsal olayları kendi güçleriyle bastıramadığı takdirde, en yakın garnizondan, TSK'dan yardım isteyebileceğini söyledi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, İçişleri Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı arasında imzalanan yeni protokolün, 18 Nisan 2013'te yürürlüğe girdiğini belirterek, "İl İdaresi Kanunu'na göre valilerin toplumsal olayları kendi güçleriyle bastıramadığı takdirde, en yakın garnizondan, TSK'dan yardım istemesine ilişkin esasları kapsıyor" dedi. Dün, TBMM Başkanlık Divanı üyelikleri ile Ak Parti Grup Yönetimi seçimi için geldiği Meclis'te, İçişleri Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı arasında imzalanan yeni protokol ile ilgili soruları yanıtlayan Güler şunları söyledi, 'İl İdaresi Kanunu'na göre valilerin toplumsal olayları kendi güçleriyle bastıramadığı takdirde, en yakın garnizondan, TSK'dan yardım istemesine ilişkin esasları kapsıyor. Kanunda ne yazıyorsa, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11. maddesinin d. fıkrasında ne yazıyorsa o, protokolde var. EMASYA diye bir şey yok, bu EMASYA değil. Bunun geçmişte adına EMASYA dediler. Genelkurmay Başkanlığı ile İçişleri Bakanlığı arasında yapılan bir protokol denilebilir buna.'

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...