Messi olma hayali

Messi olma hayali

SPOR Haberleri

FCBEscola ile işbirliği yaparak Türkiye'deki yetenekli gençleri futbola kazandırmaya çalışan Avea, 130 çocukla bu defa Kartepe'de kamp yapıyor.

FCBEscola ile işbirliği yaparak Türkiye'deki yetenekli gençleri futbola kazandırmaya çalışan Avea, 130 çocukla bu defa Kartepe'de kamp yapıyor. Türkiye'deki Sevgi Evleri'ne de kapı açan proje kapsamında Türkiye'de bulunan Barcelona Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Jorge Bellmunt Fernandez, "Barcelonada iyi futbol kadar ahlak, iş disiplini ve toplumda örnek birey olabilmek de önemlidir. Bu projede herkes Messi olamaz ancak bu yolda önemli hedefler gerçekleştirebilir. Burada Barcelona'nın altyapı kurallarını uyguluyoruz. Hem gençleri hem de hocaları eğitiyoruz" dedi. Avea Kurumsal İletişim Direktörü Füsun Feridun ise, "Bu büyük proje ile Türk gençlerinin sağlıklı gelişimine ve hedeflerine koşmasına katkı sağlamak istiyoruz. Türk futboluna 'fırsat eşitliği' çerçevesinde yepyeni bir vizyon kazandırırken; spor disiplini, takım ruhu gibi nitelikler de kazandırıyoruz. Bu şans kapısını kızlarımıza da açtık" diye konuştu. Bu projede 2013 yılı içinde 260 genç ve 24 antrenör eğitim alacak. nbsp;
BARCELONA, DÜNYANIN ÖRNEK ALDIĞI BİR KULÜP
Barcelona Vakfı Yönetim Kurulu üyesi J.B.Fernandez, "Barcelona, dünyanın örnek aldığı köklü bir kulüp. Bu unvanı yılların deneyimi ve çalışması ile elde ettik. 120 bin üyemiz var. Bu konuda da dünyada tekiz. Bugün Messi, altyapımızda hangi şartlarda yetişti ise, Türk gençleri de aynı eğitimi alıyor. Barcelona kulüp bütçesinin % 0.7'sini altyapısına aktarıyor. nbsp;Ayrıca her transferden % 0.5'ini vakıf sermayesine ve % 05'ini de eski sporcular nbsp;vakfına ayırıyor. Barcelona bunun için nbsp;
üretken ve başarılı bir kulüptür" dedi.
BARÇA DİSİPLİNİ
FCBEscola Camp Avea'nın projesi bütün hızıyla devam ediyor. nbsp;Birbirinden yetenekli 130 civarında kız ve erkek sporcu, aralarında Barcelona altyapısından antrenörlerin bulunduğu 12 hoca eşliğinde titiz bir şekilde eğitimden geçiriliyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...