Altın fiyatlarında son durum

- Güncelleme:
Altın fiyatlarında son durum

Ekonomi Haberleri

30 Haziran Pazar günü altında son durum

Uluslararası piyasalarda altının onsu üç ayda yüzde 25 değer kaybederek 1968 yılından bu yana en kötü çeyrek performansı gösterdi. Altının onsu dün de 1.200 doların altını test ederek, Ağustos 2010'dan bu yana en düşük seviyeyi görmüş oldu. Altın fiyatları dün 1.200-1.218 dolar aralığında işlem gördü.
Altın fiyatları özellikle geçtiğimiz hafta ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Ben Bernanke'nin yılsonunda para musluklarının kısılabileceği yönündeki açıklamasının ardından sert değer kaybı yaşamıştı. Bernanke'nin açıklama yaptığı 19 Haziran'dan bu yana altın fiyatları yüzde 15, yani yaklaşık 200 dolar düşüş yaşadı.
Büyük hedge fonların altında pozisyon kapattığına dikkat çeken uzmanlar, ABD'de reel faizlerin artmasıyla altında değer kaybının süreceğini vurguluyor.
Altın fiyatlarıyla ilgili SaxoBank analistlerinin yaptığı değerlendirmede şöyle denildi: "Geçen hafta gelen satışların ardından bir çok piyasada düzeltme hareketleri görülse de altında satışlar hâlâ devam ediyor. Altında satışların yavaşlamaya başlayıp başlamayacağını bekleyip göreceğiz. 1.150/55 noktası 2008-2011 yükselişinin yüzde 61.8'lik fibo noktası olması nedeniyle ciddi bir destek oluşturacaktır. Fakat bu noktanın dip olduğunu söylemeden önce altında 1.305 seviyelerinin üstünde bir hareket görmemiz gerektiğini belirtebiliriz."
nbsp;
BIST % 0.7 yükseldi
nbsp;Bu arada, önceki gün 1.92 TL seviyelerine kadar gerileyen dolar dün 1.93 TL'den işlem gördü. Dolardaki yükselişi frenlemek isteyen Merkez Bankası da dün 250 milyon dolarlık döviz sattı.
Gün boyunca yatay bir seyir izleyen BIST endeksi ise haftayı yüzde 0.7 primle 76.294 puandan tamamladı. Endeksin 4 günlük kazancı ise yüzde 7.7 oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...