Doğu Türkistan'da tanklar, Müslümanlara karşı sokakta

Doğu Türkistan'da tanklar, Müslümanlara karşı sokakta

DÜNYA Haberleri

Kaşgar'a bağlı tüm nahiyelerin sokaklarında komünist terörü estiren Çin, sokak giriş ve çıkışlarında seyyar barikatlar kurmuş durumda.

Tesettürlü ve sakallı insanları araçlarına alanlar trafikten men ediliyor. Bu sebeple kimse taksi ve otobüslerine müslümanları almıyor. Türkiye saatiyle 14:00 da kaşgara bağlı tüm nahiyelerde tank ve panzerler yürütüldü, Çin Kominist Devleti Doğu Türkistan sokaklarında terör estiriyor. 2009 yılında Urumçi katliamının bir ikincisi yaşanmasından endişe duyuyoruz diye haber merkezimize ulaşan Uygur'lu müslümanlar, yüzlerce müslümanın gözaltına alınıp cezaevlerine götürüldüğünü ve bu götürülen müslümanlardan bilgi alamadıklarını bizlere bildiriyor. Doğu Türkistan'da Urumçi ve Turpan'da başlayan olaylarda Doğu Türkistanlı 50 Türk Şehit olmuştu. Kaşgar ve Hoten vilayetlerinde sıçrayan olaylarda yüzlerce Türk yaralandı ve tutuklandı. Kaşgar'a bağlı tüm nahiyelerin sokaklarında komünist terörü estiren Çin, sokak giriş ve çıkışlarında seyyar barikatlar kurmuş durumda. Ufak bir kıvılcımla seyyar barikatları kapatarak, Uygurların Katliamdan kaçmasına bile izin vermemeyi planlıyor. Kışlalarda askeri araçları hazır durumda tutan Komünist sistem, seyyar barikatları de silahlandırmayı ihmal etmedi. Tüm dükkan şirket vs ticarethanelere ani baskınlar düzenleyen Çin, dini faaliyet ile alakalı dvd, vcd kitap gibi sesli ve görüntülü islami doküman arayışı içerisinde. İslami kitap VCD gibi materyaller bulunduran dükkanlar mühürleniyor. Hastane, taksi, halk otobüsü gibi araçlara sakallı peçeli insanların binmesi yasaklandı. Tesettürlü ve sakallı insanları araçlarına alanlar trafikten men ediliyor. Bu sebepse kimse taksi ve otobüslerine müslümanları almıyor. (Türkistan İslam Bülteni Haber Ajansı)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...