Mısır'daki gösterilerde 6 kişi öldü, 304 kişi de yaralandı

/ Kaynak: AA
Mısır'daki gösterilerde 6 kişi öldü, 304 kişi de yaralandı

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin istifa etmesi ve erken seçime gidilmesi için düzenlenen gösterilerde 6 kişinin öldüğü, 304 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin istifa etmesi ve erken seçime gidilmesi talebiyle ülke genelinde düzenlenen gösterilerde 6 kişinin öldüğü, yaralı sayısının 304'e yükseldiği bildirildi. nbsp;Mısır Sağlık Bakanlığı başta Kahire, İskenderiye, Asyut, Dakhaliyye, Garbiyye, Beni Suveyf ve Buhayra olmak üzere 17 kentte Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi destekçileri ve karşıtları arasında meydana gelen çatışmalarda 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 304 kişinin yaralandığını açıkladı. nbsp;Öte yandan 30 Haziran gösterilerini düzenleyenlerden biri olan Temerrüd (İsyan) Hareketi, Cumhurbaşkanı Mursi'ye görevi bırakması için 2 Temmuz Salı gününe kadar süre tanıdıklarını, aksi takdirde, ülke genelinde sivil itaatsizlik eylemleri başlatacaklarını duyurdu. nbsp;Hareket tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, "Mursi'nin görevi bırakması ve erken seçime gidilmesi için 22 milyon imza toplandı. Biz şu anda o insanları temsil ediyoruz. Mursi, artık Mısır'ın meşru cumhurbaşkanı değildir" ifadeleri yer aldı.Açıklamada ayrıca gösterilerin ülke genelinde, tüm meydanlarda salı gününe kadar devam edeceği belirtildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...