Mısır ordusu, 48 saat süre tanıdı

Mısır ordusu, 48 saat süre tanıdı

DÜNYA Haberleri

Mısır ordusu, 48 saat süre tanıdı.

Mısır Genelkurmay Başkanı Abdel Fatih el Sisi, ordunun siyasete müdahil olmayacağını ancak politikacıların 48 saat içinde anlaşamaması halinde kendi yol haritasını önereceğini açıkladı.
Aynı zamanda Mısır Savunma Bakanlığı görevini yürüten El Sisi, devlet televizyonunda yayınlanan konuşmasında, "Ordu halkın taleplerinin karşılanması için çağrıda bulunuyor ve ülkenin içinde bulunduğu tarihi koşullarda sorumluluk almaları için tüm taraflara son şans olarak 48 saat veriyor" dedi.
Siyasi güçlerin tümüne daha önce bir hafta mühlet verdiğini hatırlatan El Sisi, Mısır'da dün Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin istifası için yapılan geniş katılımlı gösterileri ise halk iradesinin "daha önce görülmemiş" bir ifadesi olarak tanımladı. El Sisi, açıklamasına "Allah Mısır'ı ve Mısır halkını korusun" diyerek son verdi.
AFP muhabiri, ordu açıklamasının ardından Tahrir Meydanı'ndaki göstericilerin kutlama yaptığını ve Mursi karşıtlarının Kahire caddelerinde araçlarıyla korna çaldığını bildirdi.
Mısır'da ülke genelinde gerçekleşen gösterilere katılan protestocuların büyük bölümü ve muhalefet, Mursi'nin istifa etmemesi halinde ordunun devreye girmesi için çağrı yapmıştı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...