Aykut Kocaman iddialı: Yakında alkış tutarlar

Düzenleyen:
Aykut Kocaman iddialı: Yakında alkış tutarlar

SPOR Haberleri

Fenerbahçe’nin tecrübeli hocası Trabzonspor karşısında iki defa geriye düşmelerine rağmen pes etmediklerini hatırlattı. Şampiyonluk iddiasını yineleyen Kocaman “Giuliano-Soldado form tutacak, Ekici ve Fernandao takıma katılacak” dedi

M. Emin Uluç

Göztepe beraberliği, Vardar mağlubiyeti derken evinde Trabzonspor’la da yenişemeyen Fenerbahçe’nin galibiyet hasreti eleştirileri de beraberinde getirdi. Takımın oyun kurgusundan ve oyuncu performanslarından memnun olmayan sarı-lacivertli camiada eleştiri sesleri artama başladı. Ancak teknik direktör Aykut Kocaman’ın gördüğü fotoğraf bambaşka. Oyuncularının Trabzonspor karşısında gösterdikleri dirençten memnun olan tecrübeli çalıştırıcı, iki defa geriye düşmelerine rağmen teslim olmadıklarını vurgularken “Takımda çok net bir ışık görünüyor. Kaliteli ve isteyen bir ekip var” ifadeleriyle gelecekten umutlu olduğunu ifade etti.

"Şampiyon olacağız"

Maç boyunca topun 43 dakika oyunda kaldığını dile getiren Aykut Kocaman “Bu süre zarfında 10 net gol pozisyonu ürettik ve topla oynama oranında da yüzde 65’lik üstünlük sağladık. Soldado’nun dokunamadığı top, yaptığı kafa vuruşu, Skrtel’in iki kafası, son dakikada Josef’in kaçırdığı fırsat var. Giuliano ve Soldado form tutacak, Mehmet Ekici ile Fernandao katılacak. O zaman çok daha farklı olacağız, herkes bize alkış tutacak” dedi. Hedeflerine ulaşacaklarına dair en ufak bir şüphesi olmayan Kocaman “Biz şampiyon olacağız” vurgusunda bulundu. Oyuncularına güvendiğini belirten Aykut Hoca, eleştiri oklarının hedefindeki Volkan’a da “15 yıldır Fenerbahçe’nin kalesini korumak başlı başına bir kalite göstergesidir” sözleriyle destek verdi.

"Futbol kolay değil"

Volkan Demirel için “Bu camianın çocuğu, mutlaka toparlayacaktır” değerlendirmesinde bulunan Aykut Kocaman, Mehmet Topal için ise “Trabzonspor orta sahasında Okay, Kucka gibi güçlü isimler var. Futbol dışarıdan göründüğü kadar kolay değil” açıklamasını yaptı.

RvP’nin yerine iki aday var

F.Bahçe Robin van Persie ile yolları ayırmanın hesaplarını yapıyor. Dünya yıldızı unvanına sahip ancak müzmin sakat RvP’nin düşük performansıyla ters orantılı 5 milyon avroluk yüksek senelik ücretinden kurtulmak isteyen yönetim, Hollandalıyı gerekirse bedavaya elden çıkarmayı düşünüyor. RvP’nin yerine adaylar ise Porto’dan Vincent Aboubakar ile Everton’dan Oumar Niasse. 27 yaşındaki Senegalli Niasse, 2013-14’te Akhisar forması giymiş, 40 maçta 15 gol attıktan sonra 5,5 milyon avro’ya Everton’a gitmişti. Niasse, 2015-16 devre arasında ise 18 milyon avro’ya Everton’ın yolunu tutmuştu.

Paraguaylı stoper sonunda ikna oldu

Simon Kjaer’i Sevilla’ya sattığı günden beri stoper arayışlarını sürdüren Fenerbahçe, Milan’ın Paraguaylı savunmacısı Gustavo Gomez’i Kadıköy’e gelmeye ikna etti. Roman Neustadter’e mecbur kalan teknik direktör Aykut Kocaman’ın ısrarla stoper istemesi sebebiyle İtalyan deviyle uzun süredir pazarlık yapan sarı-lacivertliler, kulübünden sonra 24 yaşındaki Paraguaylı ile de anlaştı. Fenerbahçe, Gomez’in 2 milyon avroya kiralayacak, Paraguaylının sözleşmesinde 5 milyon avroluk satın alma opsiyonu a yer alacak. Milan’ın geçen sezon başında Arjantin ekibi Lanus’tan 8.5 milyon avroya transfer ettiği Gustavo Gomez, İtalyan deviyle 18 maça çıkmıştı. Millî oyuncu olan Gomez’in Paraguay adına 21 maçta 2 golü bulunuyor.

Elmas’a millî davet

2018 Dünya Kupası elemelerinde 2 Eylül’de İsrail, 5 Eylül’de de Arnavutluk ile karşılaşacak Makedonya’da Teknik Direktör Igor Angelovski, F.Bahçe’nin 17 yaşındaki genç futbolcusu Eljif Elmas’ı da bu maçların aday kadrosuna davet etti.

Wiel kontrolden geçti

Fenerbahçe’nin 1 milyon avro bedelle Cagliari’ye kiraladığı Gregory van der Wiel yeni kulübü için sağlık kontrolünden geçti. Kariyerini İtalya’da sürdürecek olan Hollandalının ücretinin bir kısmını Fenerbahçe ödeyecek.

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...