Guliyev: Asker selamını Eren için verdim

Düzenleyen:
Guliyev: Asker selamını Eren için verdim

SPOR Haberleri

“Üzücü haberi aldım ve ne yapabilirim diye düşündüm. Dünyanın dikkatini çekmek için asker selamı verdim. Altın madalyayı Eren Bülbül’e armağan ettim”

Ramil Guliyev... Atletizmdeki yeni soluğumuz, gururumuz... Geçtiğimiz günlerde Londra’da yapılan Dünya Atletizm Şampiyonası’nda 200 metrede altın madalya kazanan değerimiz. Azeri asıllı Türk atlet Guliyev duygularını anlattı. Törendeki asker selamıyla ilgili açılımı, hem duygusal hem de bir o kadar anlamlıydı. Guliyev “Madalya töreninden önce teröristlerin Trabzon’daki 15 yaşındaki kardeşimizi (Eren Bülbül) şehit ettiğini öğrendim. ‘Ne yapabilirim?’ diye düşündüm ve tüm dünyanın dikkatini çekmek için asker selamı verdim. Kazandığım madalyayı ona armağan ettim” dedi. Madalya beklediğini ve birinciliğin inanılmaz bir durum olmadığını ifade eden millî atletimiz “Finiş çizgisini geçince ekranda ismimin ilk 3’ün neresinde olduğuna baktım. Birinci çıkınca çok sevindim” diye konuştu. 

F.Bahçe sahip çıktı

Derecesi sonrası Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın kendisi için söylediği sözleri duyduğunu ve mutlu olduğunu aktaran 27 yaşındaki atlet, “Ben buraya Fenerbahçe istiyor diye geldim. Buraya gelince 3 yıl cezalı olduğum için uluslararası yarışlara katılamadım. Üç yıl sonrasında da neler olacağı bilinmiyor. Fenerbahçe’de kimse beni dışarıda bırakmadı ve her istediğimi yaptılar” dedi. Londra’da birinci olması sonrası efsane isim Usain Bolt’la arasında geçen kısa diyaloğu da anlatıp “Bolt bir yere gelince sevenleri rahat bırakmıyor. Kendisiyle 2 dakika konuşabildik. Başarılarıma devam etmemi söyledi ve tebrik etti. Bolt, daha önceki yarışlarda olmadığı için 200 metreye katılamadı. Eğer olsaydı ona göre analiz yapacaktık. Onun durumunu değerlendirip onunla nasıl yarışabiliriz diye bakacaktık” dedi. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...