Fenerbahçe, 2-0 yenildiği Vardar'ı Kadıköy'de misafir ediyor

Düzenleyen:
Fenerbahçe, 2-0 yenildiği Vardar'ı Kadıköy'de misafir ediyor

SPOR Haberleri

Evet eksik ve mazeret çok ama 94 milyon avroluk değere (F.Bahçe) karşı 12 milyon avroluk takımın (Vardar) hesabı olmamalı. Öte yandan Aykut Kocaman, “Atmak kadar yememek de önemli. Yemeden atarsak tur ortaya gelecek. Sonrası irade, irade, irade, isteme ve ötesi” dedi.

M. Emin ULUÇ

Avrupa Ligi play-off’unda Vardar’la 2-0’lık yenilginin rövanşına çıkacak olan Fenerbahçe’de Aykut Kocaman umutlu konuştu. Turu geçmek için en az iki gole ihtiyaçları olduğunu hatırlatan Kocaman, “Atmak önemli ama yememek, atmak kadar önemli. Yemediğimiz her dakika atacağımız 1 gol turu ortaya getirecektir. Dolayısıyla, 2-3-4 tane ya da rakamlar söylemeyelim, öncelikli adım yememek. Yemeden atarsak tur ortaya gelecek. Sonrası irade, irade, irade, isteme ve ötesi” ifadesini kullandı. Vardar deplasmanında yedikleri ikinci golü yıkıcı olduğunu dile getiren Kocaman, “Bu turu zora soktu” derken, kaleye gelen topların gol olma yüzdesinin fazla olmasından da dert yandı. 

"LEHİMİZE ÇEVİRECEĞİZ"

Aykut Kocaman “Kaleyi bulan şut sayısı 8, yediğimiz gol sayısı 6. Bu tamamen oyuncu hatasıyla olmaz” yorumunu yaparken kalecilerine de sahip çıktı. Volkan ve Kameni’nin üst düzey isimler olduğunu vurgulayan tecrübeli çalıştırıcı, “Kontrol edemediğimiz çok fazla faktör var bu oyunda. Ama bu hataların böyle gitmeyeceğini göreceğiz. Bu bir şekilde dönecek. Böyle gitme ihtimali yok. Sabırla, inatla, bilgiyle yan yana gelerek ortalamaları kendi lehimize çevireceğiz” dedi. Kocaman, “Şu anda çalışmaktan başka şansımız yok” derken, Topal ve Josef’e yönelik eleştirilere de “Problem, Josef ve Topal’ın yan yana oynaması değil, oyuna bakış ve sonuca gitme anlamında öndeki oyuncuların skor yapma sıkıntısı var. Bunu çözmek için çalışıyorum” açıklamasını yaptı.

"PROTESTO KÖTÜ"

Futbolcu için en kötü şeyin kendi taraftarınca protesto edilmesi olduğunu vurgulayan Kocaman “Oyuncular protesto edilmemek için sorumluluğu bırakınca oyuncu, güç dengeleri değişiyor” dedi.

ÖZEL PRİM

Sezona büyük hedeflerle giren Fenerbahçe’de işler henüz yoluna girmezken yönetim elini cebine atma kararı attı. Kritik Vardar maçı öncesi oyunculara tur için 1,5 milyon lira prim vaat edildiği öğrenildi.

STOPER ŞART

Soldado ve Giuliano transferlerinin hücumdaki sıkıntıyı çözeceğini söyleyen Aykut Kocaman “Mutlaka ama mutlaka stoper ihtiyacımız var. Bunu tamamlamamız şart gerek” diye konuştu.

ÇİFT FORVET OPERASYONU

Fenerbahçe, Roberto Soldado’nun dışında iki golcü daha almak için çalışmalarını sürdürüyor. Moussa Sow’u bir kez daha kiralamakta kararlı olan sarı-lacivertliler, Al Ahli’yle pazarlığa devam eden Senegalli golcüden haber beklerken, RvP’nin yerine de Oumar Niasse’ı almayı planlıyor. Aykut Kocaman’ın verdiği rapor sonrası Hollandalı yıldızla yolları ayırma kararı alan sarı-lacivertliler, 27 yaşındaki Niasse için Everton’la görüşüyor. Yönetim, RvP’nin satılması hâlinde Akhisar’ın eski golcüsünü kiralamak isterken, Niasse da Türkiye’ye dönmeye sıcak bakıyor. Bu arada tedavi süreci devam eden Fernandao’nun da fazla kilolarından kurtulduğu ve kolundaki kırık tam anlamıyla kaynadığında sahalara dönmeye hazır olduğu belirtiliyor. Kjaer’in açığın Gustavo Gomez’le kapatmaya hazırlanan sarı-lacivertliler tüm bu transferleri gerçekleştirdiği takdirde Aykut Kocaman da istediği ideal kadroya kavuşmuş olacak.

VAR MISINIZ TUR ATMAYA?

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda bugün tur atlanırsa kolay değil zor, ancak elenilirse “olaya” dönüşecek bir mücadeleye tanık olacağız Kadıköy’de. Rakip Avrupa’da adı sanı fazla duyulmamış ama geçen hafta Fenerbahçe’yi 2-0 devirerek hava yakalamış bir Vardar. Sarı-lacivertlilere tur için 3 farklı galibiyet gerekiyor. Bakıyorsunuz temsilcimiz Fenerbahçe’de eksik çok mu? Çok. Mazeret? O da bulunursa çok var. Ancak tüm bunları bir kenara bırakıp 94 milyon avroluk değeri olan ve rakibin toplam değerinin (12 milyon avro) neredeyse bir futbolcusuna denk geldiği bir eşleşmede “tur” geçilmeli. Hem de sakatına, cezalısına bakmadan. Çubuklu bile sahada yetmeli. 

GIULIANO LİSTE DIŞI

Olası bir elenmede yönetim de, teknik ekip de futbolcular da bir anda yeni başlanan ve kredisi olan sezonda kredisiz kalabilir. Taraftar sesini yükseltebilir. Tablo böyle... Fenerbahçe’deki eksiklere gelirsek. Josef de Souza ilk maçta gördüğü kırmızı kart sebebiyle cezalı. Fernandao ve Mehmet Ekici sakattı. En önemlisi de yeni transfer olan ve Trabzonspor maçında oyuna sonradan girip pozitif etki oluşturan yeni transfer Giuliano’nun listede adının olmaması. Eğer Fenerbahçe turu geçerse Brezilyalı 10 numara listeye dahil edilebilecek. 

VARDAR TURA İNANİYOR
 
Makedon ekibi Vardar’ın teknik direktörü Cedomir Janevski, Fenerbahçe karşısında turu geçeceklerine inandıklarını söyledi. Janevski, “Önemli bir avantajımız var ve bu, bize pozitif enerji veriyor” dedi. Vardar’ın tecrübeli oyuncusu Blazevski ise, “2-0’ın avantajını koruyacağız ve UEFA Avrupa Ligi’nde gruplara kalacağız” sözlerini kullandı. 
 
 
Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...