Ali Zeydan kendi isteğiyle ifade verdi

Ali Zeydan kendi isteğiyle ifade verdi

DÜNYA Haberleri

Eski Libya Başbakanı Ali Zeydan'ın, kendi isteğiyle başsavcılığa giderek görev süresindeki hükümet çalışmaları konusunda ifade verdiği bildirildi.

Eski Başbakan Zeydan, Libya resmi ajansı LANA'da yer alan açıklamasında, Trablus Başsavcılığında dönemi süresince hükümetin çalışmaları konusunda kendi isteğiyle ifade verdiğini belirtti.
Hangi kurum ne zaman isterse huzuruna çıkmaya hazır olduğunu, bunu eski bir başbakan olarak görev bildiğini vurgulayan Zeydan, ayrıca dönemindeki hükümetin ve bakanların da soruşturma makamlarına bilgi verebileceğini kaydetti.
Ülkedeki bazı kesimlerce döneminde yolsuzluk yapıldığına dair iddialarla suçlanan Zeydan, "Ortada herhangi bir çağrı, dava, iddia ya da suçlama yoktur." ifadesini kullandı.
Libya'da Kasım 2012'den Mart 2014'e kadar başbakanlık görevinde bulunan Ali Zeydan, 13 Ağustos'ta başkent Trablus'ta kaldığı otelden silahlı kişiler tarafından kaçırılmış, iki gün önce serbest bırakılmıştı. Zeydan, başbakan olduğu 2013 yılında da "Libya Devrimci Operasyonlar Birliği"ne bağlı milisler tarafından kaçırılmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...