Putin emir verdi! 100 bin asker yola çıktı

Düzenleyen:
Putin emir verdi! 100 bin asker yola çıktı

DÜNYA Haberleri

Batılı ülkeler ve NATO ile gerilim yaşayan Moskova, Soğuk Savaş’tan bu yana en büyük askerî tatbikatı yapmak için hazırlıklarını tamamladı.

NATO askerlerinin geçen yıl Avrupa’nın doğusuna sevk edilmesiyle tırmanan gerilimde Moskova’dan cevap geldi. Rusya, önümüzdeki ayın ortasında ABD ve Avrupa’ya karşı büyük bir tatbikat yapmaya hazırlanıyor. 14-20 Eylül arasında gerçekleşecek Zapad (Batı) 17 adlı tatbikat için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in emrinin ardından 100 bin asker üç ayrı noktaya sevk edilmeye başladı. İlk sevkiyat Belarus, Kaliningrad’a gönderilmeye başladı. Soğuk Savaş’tan bu yana hayata geçirilen en büyük askerî tatbikata NATO cevap vermeyeceğini; yakından izleneceğini açıkladı.NATO ve Rusya arasında ipler geçen yıl İngiltere’nin başını çektiği ülkelerin Rusya sınırına yakın ülkelere asker göndermesiyle gerilmişti. ABD’nin de Rusya sınırına asker yollaması üzerine, Putin kara sınırı bulunmayan Avrupa’daki Rus toprağı Kaliningrad’a S-400 ve İskender füzeleri yerleştirmişti. Moskova ayrıca Polonya sınırına asker yığmıştı.  

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...