Müşerref, mahkemeye getirilmedi

/ Kaynak: CHA
Müşerref, mahkemeye getirilmedi

DÜNYA Haberleri  / CHA

Pakistan'ın eski Başbakanı Benazir Butto suikastında ihmali olduğu gerekçesiyle yargılanan eski Devlet Başkanı Pervez Müşerref, bugün yapılan duruşmaya güvenlik riski gerekçesiyle getirilmedi.

Pakistan'ın eski Başbakanı Benazir Butto suikastında ihmali olduğu gerekçesiyle yargılanan eski Devlet Başkanı Pervez Müşerref, bugün yapılan duruşmaya güvenlik riski gerekçesiyle getirilmedi. Ravalpindi Terör Mahkemesi, Müşerref'in bir sonraki duruşmaya katılması yönünde karar verdi. nbsp;Duruşmaya Müşerref'in katılamama sebebi, polis yetkilileri tarafından rapor olarak mahkemeye sunuldu. Raporda eski Devlet Başkanının güvenlik eksiklikleri nedeniyle hâkim karşısına çıkarılamadığı bildirildi. nbsp;Müşerref'in avukatı duruşmanın devam etmesi isteyerek, itirazda bulundu. Ancak mahkeme, Müşerref'in mahkemeye getirilmesi ve duruşmanın 9 Temmuz'a ertelenmesi yönünde karar aldı. nbsp;Pakistan'da 1999'da darbe ile iktidara gelen eski Genelkurmay Başkanı Müşerref, 2008 yıllına kadar ülkeyi yönetmişti. Müşerref, 2007 yılındaki Butto suikastının bir numaralı sanığı olarak gösteriliyor. Geçtiğimiz aylarda uzun aradan sonra Pakistan'a dönen Pervez Müşerref, evinde gözetim altında tutuluyor. nbsp;
DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...