ABD'de son 50 yılın en sert kasırgası! THY uçuşları iptal etti

Düzenleyen:
ABD'de son 50 yılın en sert kasırgası! THY uçuşları iptal etti

DÜNYA Haberleri

Teksas kıyılarında saatte 209 kilometre hızla ilerleyen Harvey kasırgası sebebiyle onlarca kişi yaralandı. ABD'de son 50 yılın en güçlü kasırgası olarak nitelenen Harvey için, Ulusal Kasırga Merkezi'nden yeni bir açıklama geldi. Buna göre kasırga tropikal fırtınaya dönüşebilir. THY'den de kasırgayla ilgili bir karar geldi. Türk Hava Yolları İstanbul Houston seferlerinin karşılıklı olarak iptal edildiğini açıkladı.

ABD genelinde büyük bir korku yaşatan Harvey Kasırgası'nın kategorisi tekrar bir olarak güncellendi. Kasırga 50 yıl sonra ilk kez dördüncü kategoriye yükseltilmişti.

ABD kasırga merkezi kasırganın güç kaybettiğini ve yeniden birinci kategoriye alındığını açıkladı. Aynı zamanda kasırganın tropikal fırtınaya dönüşebileceği uyarısı yapıldı. 

Teksas kıyılarını bugün  vurmaya başlayan kasırga için ABD Başkanı Donald Trump doğal afet bildirisi imzaladı. Bildiriyle bölgeye federal yardım sağlanacak.

Uzmanlar kasırganın son 50 yılın en serti ve 12 yılın en şiddetlisi olacağını belirtiyor.  Harvey ülkedeki alarm durumunu sadece 55 saat içinde birinci kategoriden dördüncüye çıkarttı.

Ülkede 1961 yılından bu yana alarm durumu dördüncü kategoriye ilk kez yükseltildi. Son olarak 12 yıl önce 2005 yılında ülkeyi vuran Katrina kasırgası dahi üçüncü kategoride kalmıştı.

Sadece kasırga  ve hortum tehlikesi değil ABD büyük bir sel tehlikesiyle de karşı karşıya. Kasırganın getireceği yağmur, 160 kilometre üzerinde bir alanı sular altında bırakabilir. 


Teksas'ta bir çok ilçeden onbinlerce kişi tahliye edildi. Yaşan panik sebebiyle yüzbinlerce insanaraçlarına binerek evlerini terk etti ve yüksek yerlere çıkmaya çalışıyor.

150 binden fazla eve elektrik şu an için verilemiyor.

Harvey, Teksas'ı 1961'den bu yana vuran dördüncü kategorideki ilk kasırga. Bu açıdan son 50 yılın en güçlü fırtınası. ABD'de en büyük zarara yol açan Katrina 2005'te üçüncü kategori ile etkili olmuştu. Aradan geçen 12 yıl sonra Harvey büyük korku yaşattı. 

 

Türk Hava Yolları seferleri iptal etti

THY, ABD'yi etkisi altına alan fırtına nedeniyle İstanbul-Houston seferlerini karşılıklı olarak iptal ettiğini sosyal medyadan duyurdu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...