"Öldüre öldüre bitirecekler!"

Düzenleyen:
"Öldüre öldüre bitirecekler!"

DÜNYA Haberleri

1 milyon 300 bin olan Arakan Müslümanlarının nüfusunu 800 bin olarak açıklayan Myanmar hükûmeti, eyaletteki Müslümanları öldürerek yok etmeye çalışıyor

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) Arakan’da yaşanan vahşetin ardından toplandı. Yapılan kapalı oturumdan yine sonuç çıkmadı. “Yararlı bir görüşme gerçekleştirdik” diyen İngiltere’nin BM Daimi Temsilcisi Matthew Rycroft “Şiddet olayları sebebiyle endişeliyiz. Taraflara tansiyonu düşürme çağrısı yapıyoruz. Arakan için eski BM Genel Sekreteri Kofi Annan raporunda yer alan tavsiyeleri destekliyoruz” dedi. 
Myanmar ordusunun uyguladığı şiddet sebebiyle 7 yıl önce Arakan eyaletinden kaçarak Endonezya’ya sığınan Kerimullah Muhammed “Myanmar ordusu uzun süredir bu katliamları yapıyordu. Ancak son yıllarda bunu artırarak işi soykırıma çevirdi. Arakan Müslümanlarının nüfusunun 1 milyon 300 bin olmasına rağmen Myanmar hükûmeti bu rakamı 800 bin olarak yansıtıyor. Bu şekilde 500 bin kişiyi ortadan kaldırmak istiyorlar. Nihai hedefleri ise bizi tamamen yok etmek” dedi. Myanmar ordusunun bir haftadır sürdürdüğü saldırılarda birçok akrabasını kaybettiğini belirten Muhammed “Masum insanlar yakılarak ve kesilerek katlediliyor. Kadınlar tecavüze uğruyor, bebekler öldürülerek dereye atılıyor ama diğer ülkelerin hiçbir şey olmuyormuş gibi sessiz kalmasını anlayamıyorum. Hayvanlar bile ormanda yaşama hakkına sahipken Rohingyalı (Arakanlı) Müslümanlar bu dünyada yaşama hakkına sahip değil mi? Her gün katledilmiş insanlarımızın video ve fotoğraflarını görmeye artık yüreğim dayanmıyor. Arakanlı Müslümanlar fakir toplum; çoğu insanın cep telefonu ve interneti yok. Şu anki görüntüler yapılan katliamın çok azını gösteriyor” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’YE MİNNETTARIZ
Uluslararası topluma Arakanlı Müslümanlara yardım çağrısında bulunan Muhammed, şöyle devam etti: “Dünyanın âdeta sessiz kaldığı bu katliam, başka bir ülkede yapılsaydı yine sessiz kalırlar mıydı? Bizim suçumuz ne? İslam dünyasının da katliama sessiz kalması çok üzücü. Şimdiye kadar gerek Suriye gerek Filistin gerekse de Arakanlı Müslümanları savunmak için sesini en gür çıkan Türkiye oldu. Arakanlı Müslümanlara yönelik en son yaşanan şiddete karşı en dik duran Erdoğan’a minnettarız.” 

Katliamdan kaçan 19 kişi boğuldu
Myanmar ordusu ile Budist çetelerin yaptığı operasyonlardan kaçan Arakanlı Müslümanları taşıyan tekne, Naf Nehri’nde alabora oldu. Bangladeş’in Cox’s Bazar’a şehrine ulaşmak isteyen Müslümanlardan 19’u hayatını kaybetti. Teknaf kenti Emniyet Yetkilisi Muhammed Main Uddin Han, hayatını kaybedenlerin 10’unun çocuk, 9’unun kadın olduğunu açıkladı. Aynı nehirde salı gecesi de yine Arakanlı Müslümanları taşıyan bir başka teknenin alabora olması sonucu 4 kişi hayatını kaybetmişti. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...