Arakan'da yardımlar engelleniyor

Düzenleyen:
Arakan'da yardımlar engelleniyor

GÜNDEM Haberleri

Myanmar hükûmeti, Arakan eyaletinin kuzeyinde ordu ve Budist milliyetçilerin saldırısı altındaki bölgelerde Birleşmiş Milletler (BM) ve diğer 16 uluslararası yardım kuruluşunun faaliyet göstermesine izin vermiyor.

Myanmar hükûmeti, Arakan eyaletinin kuzeyinde ordu ve Budist milliyetçilerin saldırısı altındaki bölgelerde Birleşmiş Milletler (BM) ve diğer 16 uluslararası yardım kuruluşunun faaliyet göstermesine izin vermiyor. BM Yerleşik Koordinatörlüğü Ofisi, Arakan’daki bölgelerde gıda, su ve tıbbi malzeme gibi hayati yardımların askıya alındığı belirtilerek “Buradaki güvenlik durumları ve hükûmetin saha ziyaretleri bizi yardımları dağıtamaz hâle getirdi” ifadeleri kullanıldı. Bu arada bölgede şiddet devam ederken önceki gece de Maungdaw şehrine bağlı 5 köy ordu ile Budist çeteler tarafından basıldı. Yüzlerce evin ateşe verildiği ve Arakanlı Müslümanların bölgeyi terk ettiği bildiriliyor. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...