AKPM'den 15 Temmuz'a haksızlık

Düzenleyen: / Kaynak: AA
AKPM'den 15 Temmuz'a haksızlık

DÜNYA Haberleri  / AA

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türk Delegasyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Talip Küçükcan, 15 Temmuz demokrasi zaferinin birinci yılı olması nedeniyle gerçekleştirmek istedikleri sergiye AKPM tarafından yer temin edilmemesini en şiddetli şekilde kınadıklarını belirtti.

AKPM Türk  Delegasyonu Başkanı Küçükcan: "15 Temmuz demokrasi zaferinin birinci yılı olması  hasebiyle gerçekleştirmek istediğimiz 15 Temmuz sergisine AKPM tarafından yer  temin edilmemesini en şiddetli şekilde kınıyorum"

Küçükcan, yaptığı yazılı açıklamada, Strazburg'da 9-13 Ekim 2017  tarihlerinde gerçekleştirilecek olan AKPM Genel Kurulu IV. Dönem Toplantısı  sırasında, 15 Temmuz demokrasi zaferinin birinci yıl dönümü olması dolayısıyla  bir fotoğraf sergisi düzenlenmesinin kararlaştırıldığını ve bu amaçla AKPM'ye  sergilerin gerçekleştirildiği alanlarda yer tahsis edilmesi için müracaatta  bulunulduğunu aktardı.

AKPM'den 15 Temmuz'a haksızlık

GEREKÇE YER SIKINTISI 

Müracaatın, bahse konu dönem  toplantısından çok uzun bir süre önce  AKPM idaresine iletilmesine ve idare nezdinde yapılan tüm iyi niyetli  girişimlerde, serginin Türk halkı ve AKPM Türk Heyeti için  büyük  önem  taşıdığına dikkati çekilmesine rağmen, AKPM idaresince Türk tarafına, "yer  sıkıntısı" olduğu gerekçe gösterilerek sergi yeri temin edilmediğini anlatan  Küçükcan, şunları kaydetti: "Ne yazık ki ne FETÖ tarafından gerçekleştirilen ve 250 vatandaşımızın  şehadetine netice veren 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin vahametinin ne de bu  kanlı darbe girişimine karşı Türk halkının gösterdiği muazzam direniş,  kahramanlık ve neticesinde hasıl olan demokrasi zaferinin değerinin AKPM idaresi  tarafından anlaşılamadığı görülmektedir. Nitekim, aylar öncesinden AKPM idaresine  yapılan müracaatımızın geri çevrilmesi, bu durumun bariz bir göstergesidir. 15  Temmuz demokrasi zaferinin birinci yılı olması hasebiyle gerçekleştirmek  istediğimiz 15 Temmuz sergisine AKPM tarafından yer temin edilmemesini en  şiddetli şekilde kınıyorum."

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...