Mısır'da ordu darbe yaptı, tanklar Cumhurbaşkanlığı önünde

Mısır'da ordu darbe yaptı, tanklar Cumhurbaşkanlığı önünde

DÜNYA Haberleri

Mısır'da ordu Mursi'ye karşı darbe yaptı. Tanklar ve askerler, Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde ilerliyor. Mursi'ye yurtdışı yasağı getirildi.

Mısır'da Muhammed Mursi'nin danışmanı Askeri darbe gerçekleşiyor dedi. Mursi'nin danışmanı yaptığı açıklamada, hiç bir askeri darbe kan dökmeden gerçekleşemez, Mursi yanlılarının dağılması için güç kullanılabilir dedi. AFP de Mursi ve üst düzey yetkililer için seyahat yasağı getirildiğini duyurdu. Bu arada Mursi, ordunun siyasi taraflara verdiği "diyalog" süresinin dolmasına az bir zaman kala dün halka hitaben yaptığı konuşmada önerdiği "milli mutabakat hükümeti kurulabilir" önerisini yineledi. Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin ülkedeki tüm siyasi gruplara söz konusu krizden çıkış için ulusal uzlaşı hükümeti kurulmasına dair önerisini tekrarladığı kaydedildi. Mısır'da ordunun ülkede uzlaşma sağlanması için verdiği sürenin dolmasına kısa süre kala, askerler başkent Kahire'deki devlet televizyonunun etrafını sardı. Cumhurbaşkanı Mursi'den ise uzlaşı hükümeti önerisi geldi. Mısır'da ordunun, halkın taleplerinin yerine getirilmesi için taraflara verdiği 48 saatlik sürenin dolmasına kısa süre kala askerler, başkent Kahire'deki devlet televizyonu binasına girdi. Ordunun, devlet televizyonu binasını zırhlı araçlarla koruma altına aldığı bildirildi. Canlı yayın departmanında görevli personel hariç kanal çalışanlarının binayı terk ettiğini belirtildi.
Kritik dakikalar yaklaşırken bir açıklamada Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin sözcüsünden geldi. Sözcü, "Tarih tarafından suçlanmaktansa Mursi'nin demokrasi uğrunda ölmesi daha iyi" dedi.
Mısır devlet televizyonu, İçişleri Bakanlığı'nın şiddetten uzak durulması için çağrıda bulunduğu belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...