Mehdi: Referandumda en büyük zararı yine Barzani’nin kendisi görecek

Düzenleyen:
Mehdi: Referandumda  en büyük zararı yine Barzani’nin kendisi görecek

GÜNDEM Haberleri

Irak Türkmen Cephesi Sözcüsü Ali Mehdi, Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin (IKBY) 25 Eylül’de yapmayı planladığı bağımsızlık referandumunu gazetemize değerlendirdi.

Selçuk Böke ANKARA
Irak Türkmen Cephesi Sözcüsü Ali Mehdi, Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin (IKBY) 25 Eylül’de yapmayı planladığı bağımsızlık referandumunu gazetemize değerlendirdi. Referandum kararını büyük bir yanlış olduğunu belirten Mehdi, şunları söyledi: Irak’ta DEAŞ’la mücadele sürüyor, Kürt partileri arasında birlik sağlanmış değil, Kerkük’ün tartışmalı statüsü devam ediyor. Bu ortamda Barzani’nin bağımsızlık referandumuna gitmesi büyük bir hata. Çünkü Anayasanın birinci maddesine aykırı. Bu anayasayı Kürtlerle Araplar yazdı. Kendi yazdıkları anayasaya karşı çıkıyorlar. Türkmenler olarak Irak kanunlarına bağlıyız. Bu referandumun kimseye bir fayda getirmeyecek. En büyük zararı da Kürtlerin kendileri görecek.
Biz bu referandumun iptal edilmesini istiyoruz. Irak’ın içinde başka bir devlet istemiyoruz. Barzani’nin sıkıntısı neyse müzakereler yoluyla çözmesi lazım. Türkmenler olarak Kürt yönetimi altında yaşamak istemiyoruz. Çünkü 2003’ten beri bu yönetiminin ırkçı olduğunu biliyoruz ve gördük. Kürtlerle yaşamak mecburiyetindeyiz ama bir Kürt Devleti’nin çatısı altında değil. Barzani’nin en büyük isteği Kerkük’ün IKBY’ye bağlanmasını sağlamak. Çünkü büyük petrol kaynakları var orada ve Kerkük’süz yapamazlar.
Barzani şimdiye kadar uluslararası camiadan beklediği desteği alamadı. Amerika şu anda ne kırmızı ne de yeşil ışık yakmış durumda Barzani dış desteklere güvenmesin bu Kürt halkının zararınadır. Bize göre Kürt halkının yarısı bu referandumdan yana değil.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...