Nadir eserler, meşhur sahaflar...

Düzenleyen:
Nadir eserler, meşhur sahaflar...

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Piyalepaşa İstanbul Sahaf Günleri, Osmanlı Türklerinin ilk anatomi kitabı gibi nadir eserleri kitapseverlerle buluşturuyor.

Müteferrika baskısı eser, Osmanlı Türklerinin ilk anatomi kitabı, tanınmış isimlerin ilk baskı kitapları ve tabii ki İstanbul’un tanınmış sahafları... Hepsi İstanbul’da tertiplenen bir faaliyette kitap meraklılarıyla buluştu. Sahaflar Birliği Derneği ve Polat Holding iş birliğiyle Beyoğlu’ndaki Piyalepaşa İstanbul alanında gerçekleştirilen “Piyalepaşa İstanbul Sahaf Günleri”, birbirinden nadir eserler yer aldı. İki ayrı sahada 19 sahafın katıldığı faaliyette, 1927 basımı Nutuk, 1820’de basılan Osmanlı Türklerinin ilk anatomi kitabı, Nazım Hikmet’in kitaplarının ilk baskıları, imzasının bulunduğu belgeler ve şiirlerinin yer aldığı plaklardan oluşan koleksiyon da sergilenmeye başladı.  Şair Sunay Akın’ın 15 Eylül’de okuyucuyla buluşacağı faaliyet, 16 Eylül’de sona erecek. 

İMZALI KİTAPLAR MÜZAYEDEDE
Tanınmış polisiye yazarı Ahmet Ümit’in mülakatıyla açılan “Piyalepaşa İstanbul Sahaf Günleri”, müzayedeye de sahne olacak. 16 Eylül Cumartesi günü yapılacak müzayedede imzalı kitaplar, şair ve yazarların mektupları, birbirleriyle yazışmaları ve ilk baskı kitapları okuma tutkunları ile buluşacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...