FETÖ'de satışlar başadı! “Herkes inkâr edip salağa yatıyor”

Düzenleyen:
FETÖ'de satışlar başadı! “Herkes inkâr edip salağa yatıyor”

GÜNDEM Haberleri

Eski Tuğgeneral Gökhan Sönmezateş “Görünmeyen kralın emriyle ben darbe yaptım. Bana emri veren adamın makamına güvendim. Arkamızda durmadılar” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele, darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen 37 darbeci askerin de aralarında bulunduğu 44’ü tutuklu 47 sanığın Muğla 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmalar sürüyor. Suikast girişiminin planlayıcılarından olduğu belirtilen ve ‘Yurtta Sulh Konseyi’ üyesi olduğu iddia edilen eski Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş son savunmasını yaptı. Sönmezateş, yargılanan generaller içinde 15 Temmuz’la ilgili tek sorumluluk alanın kendisi olduğunu savundu. FETÖ’cü olmadığını öne süren sanık, sosyal demokrat düşünceye sahip, Atatürk ruhuna inanan, Atatürkçü birisi olduğunu söyledi. Sanıklardan eski başyaver Ali Yazıcı ile darbe girişimi günü görüşmediğini iddia eden Sönmezateş “Ali Yazıcı ile görüşmüş olsam bugün burada olmazdım. Ali Yazıcı’nın söylediklerinden hiçbir şey anlamadım. Sağlıklı düşünebildiğine inanmıyorum” dedi.

İNANDIĞIM İÇİN GİRDİM 
“Ben tuzağa düşürüldüm, ekibim de tuzağa düşürüldü” iddiasında bulunan Sönmezateş, savunmasına şöyle devam etti: İzmir’e gitmişken neden Ankara’ya gittim. Birileriyle telefonla görüşüp hesap sormak istedim. O gece evimde uyuyup iş yerime gittim. Hava Kuvvetleri ve Genelkurmay’ı arayıp telefonla birileriyle görüştüm, hesap sormak için. ‘Teslim ol’ dediler. Ben inandığım için bu işin içindeydim. Kandırılmışım. Şu anda herkes inkâr ediyor, salağa yatıyor. Havacı generalin bu kadar insanı hareket ettirmesi mümkün değil. Bu kadar adamı kim organize etti? Darbe girişimi iyi ki başarılı olmamış ve verdiği emirlerin arkasında duramayan insanlar başa geçmemiş.

HABERİM YOK, BİLMİYORUM 
Suikast girişiminin planlayıcı olmak ve ekibi koordine etmekle suçlandığını hatırlatan Sönmezateş “Operasyonun baştan beri planlayıcısı olsaydım, başarılı olunamayacağını söylerdim. Baştan beri planlayıcısı olmadığım için bu tuzağa düştüm. Emri veren adamın geçmişi ve referanslarına güvenerek bu işe girdim” iddiasında bulundu.

ARKAMIZDA DURMADILAR
“Pensilvanya’dakini niye koruyayım? Erkek gibi gelsin savunmasını versin” diyen Sönmezateş şöyle devam etti: Birileri ve ailem zarar görecek diye söylemek istediklerimin hepsini söyleyemiyorum. Görünmeyen kralın emriyle ben darbe yaptım. Bana emri veren adamın makamına güvendim. Emri verenler arkamızda durmadı. İyi ki darbe olmamış. Emri verenler gölgelerde saklanıyor.
FETÖ'de satışlar başadı! “Herkes inkâr edip salağa yatıyor”
MAHKEME BAŞKANI:
Burası engizisyon mahkemesi değil

Eski Tuğgeneral Sönmezateş “Almanya’da Nazizm vardı. Bu mahkemeler akla mantığa uymayacak işkenceler yaptı” deyince, Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ “Burası demokratik bir ülke. Bu ülkede Nazizm yok. Bizim mahkememiz de engizisyon mahkemesi değil. Burada özgürce istediğin gibi savunmanı yapıyorsun” dedi. 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...