Ramazan pidesine kepek zorunluluğu yok

/ Kaynak: AA
Ramazan pidesine kepek zorunluluğu yok

GÜNDEM Haberleri  / AA

Ramazan pidesi, ekmek olarak değerlendirilmediği için isteğe göre kepek oranı düşük özel amaçlı unla da, kepek oranı yüzde 60 oranında artırılan ekmeklik buğday unuyla da yapılabilecek.

Ramazan pidesi, isteğe göre kepek oranı düşük özel amaçlı unla da, kepek oranı yüzde 60 oranında artırılan ekmeklik buğday unuyla da yapılabilecek. AA muhabirinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, pide, ekmek olarak değerlendirilmediği için ekmeklik buğday unuyla üretilmesi zorunluluğu bulunmuyor. nbsp;1 Temmuz 2013'te yürürlüğe giren Buğday Unu Tebliği ile buğday unları "ekmeklik buğday unu" ve "özel amaçlı buğday unu" olarak iki kategoriye ayrılmış, ekmeklik buğday unundaki kepek oranını yüzde 4,4'den yüzde 7,0'ye çıkaran düzenlemeyle özel amaçlı buğday ununda herhangi bir sınırlamaya gidilmemişti. Ayrıca 1 Temmuzda yürürlüğe giren Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği ile ekmeğin de aralarında bulunduğu bazı gıdalara katkı maddesi eklenmesi yasaklanmıştı. Bu bağlamda Ramazan ayının temel gıda maddesi pide yapımında ekmekte olduğu gibi kepek oranı artırılmış un kullanılması zorunlu tutulmadı. Buna göre, pide, isteğe göre ekmeklik buğday unundan da, özel amaçlı undan da üretilebilecek. Ancak pidede de ekmekte olduğu gibi katkı maddesi kullanılamayacak. Ramazan pidesi, ekmek gibi sadece un, su, maya ve tuzdan üretilebilecek.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...