Menderes’in ahı, 15 Temmuz’da çıktı

Düzenleyen:
Menderes’in ahı, 15 Temmuz’da çıktı

GÜNDEM Haberleri

27 Mayıs Darbesi’nin ardından Yassıada yargılamaları sonrası idam edilen Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan’ın ölümlerinin 56. yılında Anıt Mezar’da düzenlenen törenle anıldı.

Törene katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Bu aziz millet Menderes’in hatırasını yüreğinde yaşatmamış olsaydı 15 Temmuz gecesi çıplak elleriyle, tankların, F16’ların karşısına dikilmeyecekti. Menderes’in ahı, onun hayır diliyle ettiği beddua 15 Temmuz akşamı Menderes’i idam edenlerin torunlarından çıkmıştır. 27 Mayıs’tan 15 Temmuz’a olan tüm darbeler bu ülkenin bağımsızlık iradesini kırmaya yetmedi” dedi.

GÜL: YASSIADA BİR HUKUK CİNAYETİ
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de Adnan Menderes ve dava arkadaşlarını saygı ve minnetle yâd ettiklerini belirterek, şunları söyledi: Menderes ve arkadaşları daha adaya ayak basmadan darbeciler onların kalemlerini kırmışlardı. Darbeciliğini hâkim cübbesi ile örtmüş olanlar Adnan Menderes ve arkadaşlarını idam sehpasına göndererek hukuk eliyle cinayet işlemişlerdir. Yassıada yargılamaları bir hukuk cinayetidir. Bu cinayet milletimizin vicdanında kapanmayan bir yara olarak hâlâ sıcaklığını korumaktadır. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...